Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ενδιαφέρον της Gazprom για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον της Gazprom για επενδύσεις στην Ελλάδα
Επενδύσεις στους τομείς του εφοδιασμού πλοίων, φορτηγών αυτοκινήτων και μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά με φυσικό αέριο, θέλει να κάνει στην χώρα μας ο ρωσικός κολοσσός GAZPROM. Αυτό προέκυψε από τις συζητήσεις που έγιναν στο ....
πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (European Business Congress), παρουσία και του επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Α.Μίλερ, στην Αθήνα την Πέμπτη.
Μιλώντας στο συνέδριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιω.Μανιάτης, κάλεσε έμμεσα τη Gazprom να επανεξετάσει τη στάση της ως προς την κατασκευή του νότιου κλάδου του αγωγού South Stream, ο οποίος κατά τον σχεδιασμό θα περνούσε μέσω Ελλάδας, λέγοντας ότι ο αγωγός αυτός, μεταξύ άλλων, θα συνέβαλε στην εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών.
Προς το παρόν η Gazprom έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μόνο τον βόρειο κλάδο του αγωγού, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ανανέωση της σύμβασης ΔΕΠΑ- Gazprom για την προμήθεια αερίου στη χώρα προς όφελος, όπως είπε, των καταναλωτών και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε ακόμη στις προοπτικές της αεριοκίνησης στις μεταφορές, που κερδίζει έδαφος διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, λόγω του χαμηλότερου κόστους που υπολογίζεται σε 50% σε σχέση με τη βενζίνη και 30% σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 600 λεωφορεία φυσικού αερίου και 102 οχήματα δήμων, ενώ η ΔΕΠΑ έχει αρχίσει να αναπτύσσει δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.
http://www.attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: