Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κομισιόν κατά Βουλγαρίας για ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία Δηλώσεις Μπαρόζο




O κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι κάποιες από τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ή βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση για τον South Stream αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να κινήσει διαδικασίες κατά της Βουλγαρίας για μη τήρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις....

συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο γνωστοποίησε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Πλάμεν Ορεσάρσκι σχετικά με τις προθέσεις των Βρυξελλών.
Νωρίτερα, οι κ.κ. Μπαρόζο και ο Ορεσάρσκι είχαν συνομιλία, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας διευκρίνισε ότι η χώρα του αναμένει τις υπό διαμόρφωση συνολικές παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προτεινόμενες τροποποιήσεις της βουλγαρικής ενεργειακής νομοθεσίας, ώστε να ληφθούν υπ’ όψη πριν το βουλγαρικό κοινοβούλιο προχωρήσει σε ψηφοφορία στη δεύτερη ανάγνωση των νομοθετικών τροποποιήσεων.
Ο κ. Ορεσάρσκι εξεδήλωσε την ετοιμότητά του να λάβει υπόψη τις όποιες παρατηρήσεις της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση του βουλγαρικού με το ευρωπαϊκό δίκαιο.Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετέφερε την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι κάποιες από τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ή βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση για τον South Stream αντίκεινται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι η Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά θα προχωρήσει αναλόγως.http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: