Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Άνω - κάτω στη ΔΗΜΑΡ Μετά από την προαναγγελία παραίτησης του Φώτη Κουβέλη


Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης μετά την συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές και την σφοδρή κριτική που ασκήθηκε από στελέχη στην ηγετική....
ομάδα και τον ίδιο για τις πολιτικές επιλογές του τελευταίου έτους.
Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που θα ορίσουν πότε θα συνεδριάσει -εντός τριημέρου- η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ο κ. Κουβέλης θα υποβάλει τελικώς την παραίτησή του.
Επίσης, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα τεθεί το θέμα της ηγεσίας.
Η ανακοίνωση Κουβέλη
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι υποβάλλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο του κόμματος, καθώς και ότι οι αναγκαίες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες.
Η ανακοίνωση του κ. Κουβέλη έχει ως εξής: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».
Επαφές Κουβέλη
Τις τελευταίες ημέρες, μετά το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, ο κ. Κουβέλης έχει σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος, από τους οποίους δέχεται εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις του.
Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος που ανήκουν στην μειοψηφία ασκούν δριμεία κριτική στις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας για την αποχώρηση από την κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο, καθώς και για συνεργασίες με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Γρηγόρη Ψαριανού ο οποίος είπε: ότι αν βρισκόταν στην θέση του Φώτη Κουβέλη, «θα είχα υποβάλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν του λέω να παραιτηθεί».
Και συνέχισε: «Θα είναι κρίμα ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς να πεθάνει στα χέρια του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει κάνει τον τελευταίο καιρό λάθος πολιτικές επιλογές».
Σε άρθρο του στα Νέα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος σημείωνε: «Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα, που εκ των πραγμάτων απέτυχαν».
Πρωτοσέλιδο 29.5.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: