Βραζιλία: Συνελήφθησαν έξι αστυνομικοί που έκλεβαν... κιλότες


Έξι αστυνομικοί από το Ρίο ντε Ζανέιρο, υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια, επωφελούνταν από τη θέση τους για να λεηλατούν φορτηγά γεμάτα με. . . γυναικεία εσώρουχα και να εκβιάζουν τους οδηγούς τους, γεγονός που τους στοίχισε – πέρα από τη σύλληψη τους – και... το προσωνύμιο "η συμμορία των κιλοτάκηδων".
"Οι αστυνομικοί κρατούνται και έχουν ήδη τεθεί εκτός του σώματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Ρίο. Όλοι τους κατηγορούνται για ληστεία, εκβιασμό και κατάχρηση εξουσίας.
Στο σπίτι του ενός από αυτούς βρέθηκαν 117 κιλοτάκια και στηθόδεσμοι, συσκευασμένα και έτοιμα προς πώληση. Σύμφωνα με την εφημερίδα O Dia οι αστυνομικοί απέσπασαν περίπου 9.000 ρεάλ (3.000 ευρώ) από 13 θύματά τους. Απειλούσαν μάλιστα τους οδηγούς ότι θα τους σκότωναν εάν δεν υπάκουαν στις εντολές τους.
Οι έξι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν τα περιπολικά για να κρατούν ομήρους τους οδηγούς των βιοτεχνιών εσωρούχων που μετέφεραν τα προϊόντα από μια ορεινή περιοχή του Ρίο στο Σάο Πάουλο, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων. Για να γλιτώσουν από τους "κιλοτάκηδες" οι οδηγοί συχνά έπαιρναν έναν άλλο δρόμο, κάνοντας παράκαμψη 100 χιλιομέτρων.
http://www.e-typos.com