Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καστοριά: Λαθροϋλοτόμος ήρθε με το... μουλάρι του να κόψει ξύλα!

Καστοριά: Λαθροϋλοτόμος ήρθε με το... μουλάρι του να κόψει ξύλα! 

Είχε περάσει από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση στην Ελλάδα - Δέκα τόνους ξύλα έκλεψαν Αλβανοί στην Καστοριά.Σκηνή βγαλμένη από τη δεκαετία του '50 αντίκρισαν οι στρατιώτες που έκαναν περίπολο στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όταν είδαν έναν Αλβανό λαθροϋλοτόμο να φορτώνει στο... μουλάρι του τα κούτσουρα που είχε κόψει παράνομα στο ελληνικό έδαφος για να τα μεταφέρει στην πατρίδα του!

Ο 29χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε από τη στρατιωτική περίπολο σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή του Τρίλοφου Καστοριάς, όπου έκοβε τα δέντρα χωρίς άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, είχε περάσει από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση στην Ελλάδα.

Ο 29χρονος συνελήφθη και παραδόθηκε σε άνδρες του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου, οι οποίοι κατέσχεσαν εκτός από την υλοτομημένη ξυλεία ένα αλυσοπρίονο και το φορτωμένο μουλάρι του και τον προσήγαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που του άσκησε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα και παράνομη υλοτομία.

Έκλεψαν δέκα τόνους ξύλα
Ένας 36χρονος Αλβανός συνελήφθη και ένας ομοεθνής συνεργός του αναζητείται στην Άμφισσα, επειδή έκλεψαν... δέκα τόνους (!) κομμένων ξύλων από τα κτήματα ιδιοκτησίας ενός 57χρονου! Η κλεμμένη ξυλεία εντοπίστηκε στην περιοχή του Κάστρου Άμφισσας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: