Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ευρώπη τους χάους προβλέπει το περιοδικό Economist μετά τις ευρωεκλογές





Με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες» και φωτογραφία που θυμίζει βιβλική καταστροφή κατά το Μεσαίωνα, απεικονίζονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωταγωνιστές στη διαχείριση της.... κρίσης χρέους την τελευταία πενταετία, αλλά και επιφανείς ακροδεξιοί πολιτικοί της Ευρώπης.

Το απόλυτο χάος προβλέπει στην Ευρώπη το βρετανικό περιοδικό Economist ως αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης που λαμβάνει χώρα μεταξύ 22 και 25 Μαΐου στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες» και φωτογραφία που θυμίζει Μεσαίωνα, απεικονίζονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωταγωνιστές στη διαχείριση της κρίσης χρέους την τελευταία πενταετία, αλλά και επιφανείς ακροδεξιοί πολιτικοί της Ευρώπης, όπως η γαλλίδα Μαρίν Λε Πεν στο προσκήνιο, ή ο βρετανός Νίτζελ Φάρατζ πιο πίσω, ο οποίος επιχειρεί να βάλει φωτιά σε έναν Ντέιβιντ Κάμερον δεμένο στην πυρά!

Και φυσικά η ανάλυση που συνοδεύει την εικόνα του άρθρου αποτυπώνει την οργή των πολιτών της Ευρώπης οι οποίοι, έπειτα από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης της κρίσης από τους ηγέτες των 28, αναμένεται να τιμωρήσουν το πολιτικό κατεστημένο, ψηφίζοντας λαϊκίστικα και ακραία κόμματα, που θα «εισβάλουν» με πρωτοφανή ποσοστά στην επόμενη Ευρωβουλή.

Ακόμα το περιοδικό προβλέπει μεγάλα ποσοστά αποχής, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον του για τα ευρωπαϊκά όργανα.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: