Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Στις ανακρίτριες οι ανεξάρτητοι της ΧΑ Μπούκουρας και Αλεξόπουλος - Νέος κύκλος απολογιών


Στις ανακρίτριες οι ανεξάρτητοι της ΧΑ Μπούκουρας και Αλεξόπουλος
Νέος κύκλος απολογιών ανοίγει για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τους ανεξάρτητους βουλευτές Στ.Μπούκουρα και Χρ.Αλεξόπουλο να καλούνται να λογοδοτήσουν στις ανακρίτριες για την οπλοκατοχή και τα τάγματα ....εφόδου.
Τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, για τα οποία αποφασίστηκε άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα Νέα της Τετάρτης, στην επιλογή αυτή μέτρησε το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήταν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η ενδεχόμενη κλήτευση τους εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής Στ.Μπούκουρας καλείται από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου να λογοδοτήσει για το νέο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του -και για το οποίο ήρθη προσφάτως η ασυλία του από τη Βουλή- που αφορά το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.

Ο κ. Μπούκουρας αρνείται κάθε παράνομη πράξη του και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το όπλο για το οποίο ασκήθηκε σε βάρος του η συμπληρωματική δίωξη.

Εντός της εβδομάδας οι δύο λειτουργοί αναμένεται να καλέσουν ενώπιον τους και τον Χρ.Αλεξόπουλο, που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Αλεξόπουλος, που αρνείται κάθε εμπλοκή του με ποινικά κολάσιμες πράξεις, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού.

Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: