Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Παίζουν «ρέστα» για να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παίζουν «ρέστα» για να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνασπίζονται στο δεύτερο γύρο ενώπιον του «κοινού εχθρού»
Τι κι αν όλη την προεκλογική περίοδο οι υποψήφιοι της ΝΔ άσκησαν σκληρή κριτική στους ανεξάρτητους υποψηφίους;
Τι κι αν δέχτηκαν αιχμηρά σχόλια που...
δεν στήριξαν Καμίνη και Σγουρό;
Μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφεραικών εκλογών η ΝΔ που υπέστη βαριά ήττα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, “στρίβει” πλέον το νόμισμα και εκφράζει τη στήριξή της ανοιχτά στους λεγόμενους “ανεξάρτητους”.
Τη στρατηγική του δεύτερου γύρου ξεδιπλώνει σταδιακά η Νέα Δημοκρατία και επιζητά τη συγκρότηση ενός μετώπου κατά των αντιμνημονιακών δυνάμεων και ειδικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για την αυτοδιοίκηση και των ευρωεκλογών.
Η Συγγρού δίνει γραμμή για στήριξη στην Αττική του Γιάννη Σγουρού και στο Δήμο Αθηναίων του Γιώργου Καμίνη, ακυρώνοντας την προεκλογική της στρατηγική.

Ορισμένοι στο κόμμα δηλώνουν δικαιωμένοι αφού πριν 4 μήνες μήνες εισηγούνταν στο Μαξίμου τη στήριξη Καμίνη και Σγουρού ώστε να “καθαρίσει” η συγκεκριμένη περιοχή από την πρώτη Κυριακή .
Οι κυβερνητικοί εταίροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνασπίζονται στο δεύτερο γύρο ενώπιον του «κοινού εχθρού», του ΣΥΡΙΖΑ και θα επιδιώξουν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη νίκη των υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι προφανές πως στόχος τους είναι να “πλήξουν” με κάθε τρόπο τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Να εξουδετερώσουν την όποια πιθανότητα υπάρχει να κερδίσουν το Δήμο Αθηναίων ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και την περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου. Αν τελικά οι “εκλεκτοί” του ΣΥΡΙΖΑ χάσουν στον Β' γύρο, τότε θα μιλάμε πλέον για ξεκάθαρη ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστω και αν κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της, ενώ ο περίφημος εκλογικός χάρτης θα είναι μπλε...
Μέσα από τη στήριξη Σγουρού και Καμίνη η Συγγρού προσβλέπει και στην ενεργό στήριξη κεντροαριστερών ψηφοφόρων στις τρεις μάχες των «γαλάζιων» υποψηφίων με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ: στην Πελοπόννησο, όπου ούτως ή άλλως ο Πέτρος Τατούλης έχει τη στήριξη του επίσημου ΠΑΣΟΚ, στα Ιόνια και στη Στ. Ελλάδα, αλλά και στη Δυτ. Μακεδονία, όπου θα επιδιωχθεί η μη εκλογή του Θόδωρου Καρυπίδη.
Αν και στη ΝΔ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τη στήριξη Καμίνη και Σγουρού, στο Μαξίμου διαμηνύουν ότι η συγκεκριμένη στήριξη μπορεί να φέρει όφελος για τις ευρωεκλογές που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα.

Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: