Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ηλεκτροπληξία, αντί… τζακούζι

ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ενώ χαλάρωνε σε τζακούζι υπέστη ζεύγος Βρετανών. Το ατύχημα συνέβη σε έπαυλη που είχαν ενοικιάσει. Συγκεκριμένα, ξινές αποδείχθηκαν οι διακοπές για ζεύγος Βρετανών που αφίχθηκαν προχθές στο νησί μας και ενοικίασαν έπαυλη σε...
χωριό της επαρχίας Πάφου. Το ζευγάρι επέλεξε έπαυλη με πολυτελείς παροχές, με σκοπό την όσο πιο άνετη και ξεκούραστη διαμονή του.
Προχθές το βράδυ όμως, στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει μιαν από τις ανέσεις που προσφέρει η έπαυλη, υπέστη ηλεκτροπληξία και κατέληξε στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, επιχείρησε να κάνει τζακούζι, αλλά αντί να χαλαρώσει, ένιωσε το κτύπημα του ηλεκτρισμού.
Το ατύχημα, σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, οφείλεται σε ελαττωματική εγκατάσταση. Οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, χωρίς η υγεία τους να εμπνέει καμιά ανησυχία. Από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι το ατύχημα συνέβη λόγω απώλειας ηλεκτρικού ρεύματος από την ηλεκτρική εγκατάσταση.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ατυχές περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μάρκα Jacuzzi. Το όνομα Jacuzzi είναι ένα brand name κατασκευάστριας εταιρείας η οποία κατασκευάζει Jacuzzi εδώ και δεκαετίες.
To προϊόν αυτό που προκάλεσε την ηλεκτροπληξία είναι μπανιέρα υδρομασάζ (όχι Jacuzzi) που μερικές φορές παράγονται χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας από άγνωστους κατασκευαστές και εισάγονται στην Κύπρο ως οικονομικές εναλλακτικές λύσεις για την μάρκα Jacuzzi η οποία δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά για περισσότερα από 70 χρόνια χωρίς ούτε ένα αρνητικό περιστατικό.
Οι αποκλειστικοί διανομείς / αντιπροσώποι της Jacuzzi Europe και Jacuzzi ΗΠΑ είναι η εταιρεία EKA LTD, και περαιτέρω μη εξουσιοδοτημένη αναφορά στο όνομα Jacuzzi θα οδηγήσει σε νομική δράση.

Η ορολογία αυτή πλέον χρησιμοποείται σε όλα τα υδρομασάζ γι’αυτό παρακαλούμε όπως μάθετε το brand name του κατασκευαστή και τη χώρα προέλευσης και να γνωστοποιηθούν.