Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

"Φούσκωσε" το Ποτάμι εξαιτίας των διαφημιστικών; ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ






Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του Ποταμιού προκάλεσε το σποτ του κόμματος, που δείχνει δύο γυναίκες να μιλούν όχι και τόσο σαφώς στην αρχή για την πρώτη φορά που θα ψηφίσουν το.....
"Ποτάμι".


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Περικλής Βαλλιάνος, με ανάρτηση στο Facebook ζήτησε την απόσυρση του βίντεο και αποκαλώντας το "αισχρό και απαράδεκτο" αναφέρει:

"Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των 'διαφημίσεων' αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο".


Πάντως από το επιτελείο του Στ. Θεοδωράκη απαντούν πως το σποτ έχει στόχο το νεανικό κοινό και εστιάζει στο θέμα της αποχής. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα που αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας – που δεν είναι για την τηλεόραση – αλλά αναπαράγεται μέσω διαδικτύου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Έντονα αντέδρασαν οι οργανώσεις γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάζοντας τα δύο βίντεο με ανακοινώσεις τους. Στη ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται διχασμένοι, αφού το σποτ αποδοκιμάστηκε από το κόμμα, όμως η επικεφαλής του τομέα ισότητας Μυρσίνη Λιοναράκη, σχολίασε πως η ανακοίνωση είναι περισσότερο μια επίθεση απέναντι στο Ποτάμι παραμονές εκλογών και λιγότερο μια επίθεση απέναντι στο σεξισμό.


Το βίντεο αυτό είναι εμπνευσμένο από αντίστοιχο προεκλογικό σποτ που δημιούργησε η ηθοποιός Λίνα Ντάναμ λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2012 στηρίζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που προκάλεσε αντιδράσεις στους συντηρητικούς κύκλους της Αμερικανικής κοινωνίας.

ΑΠΟ ΜΕΓΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια: