Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων με ομιλητές από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ Μέσω των απολύσεων θα καταργηθούν οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ


Πέμπτη 30 Μαίου 2013 Τοπικά
Άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες για ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες που θα φέρουν οι απολύσεις
Ενημερωτική εκδήλωση για το μέλλον των δημοτικών....
υπαλλήλων που έχουν να κάνουν με τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας.
Ομιλητές ήταν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ.κ. Γιώργος Ρετζέπης, Χρήστος Χανδρούλας και Θάνος Τάτσης, οι οποίοι υπογράμμισαν το γεγονός πως οι απολύσεις στους δήμους και η κατάργηση των νομικών προσώπων θα φέρουν την κατάργησε σε κοινωνικές δομές που τόσα πολλά προσφέρουν στους συνανθρώπους μας.
Ο Χρήστος Κομπατσιάρης
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας Χρήστος Κομπατσιάρης υπογράμμισε πως οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
«Με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις των Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α. σκοπεύουν να εμφανίσουν χιλιάδες συναδέλφους μας ως πλεονάζον προσωπικό για να δικαιολογήσουν έτσι τις μαζικές απολύσεις» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα απολύσεων - διαθεσιμοτήτων.
Ο Γιώργος Ρετζέπης
Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γιώργος Ρετζέπης σημείωσε πως σε όλη τη χώρα επικρατεί αναβρασμός κι αυτό γιατί η τελευταία εγκύκλιος για την κατάργηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου δεν αφήνει περιθώρια να μεταταχθούν οι υπάλληλοι στο Δήμο, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως παύουν να υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις, άρα και οι αντίστοιχες δομές που υπάγονται σ' αυτές.
Επιπλέον η εγκύκλιος αφορά και τα Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπου εκεί είναι στη δυνητική ευχέρεια των δημάρχων για το ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν. Βασική προϋπόθεση που τίθεται είναι οι επιχειρήσεις αυτές να είναι εύρωστες.
«Το οικονομικό έτσι όπως το διαχειρίζεται η κυβέρνηση περικόπτοντας σήμερα άλλα 12%, προσπαθεί ν' αφοπλίσει οικονομικά τους δήμους και άρα να καταργήσει και πολλές δομές. Χάνονται υπηρεσίες που παρέχονταν στους πολίτες δωρεάν και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να τις πληρώνουμε όλοι.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει να πλησιάσουμε την κοινωνία, να τους εξηγήσουμε, γιατί οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχεται από την Τ.Α. είναι λειτούργημα και θα αποδειχτεί το επόμενο διάστημα, γιατί όπου δόθηκαν υπηρεσίες σε ιδιώτες τα αποτελέσματα ήταν κακές υπηρεσίες, πανάκριβες υπηρεσίες και τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε μία ιδιωτική τσέπη και δεν γυρνούσαν ποτέ στους συμπολίτες μας» τόνισε.
Ο Χρήστος Χανδρούλας
«Πλέον, πέρα από τις μειώσεις των μισθών που είχαμε, πέρα από όλα όσα μας έχουν συμβεί την τελευταία τριετία, θεωρούμε ότι για τις κυβερνήσεις πλέον δεν είμαστε εργαζόμενοι, άνθρωποι πολίτες.
Είμαστε αριθμοί. Αυτή τη στιγμή ζητάνε τα κεφάλια 4.000 συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά το έτερο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ Χρήστος Χανδρούλας υπενθυμίζοντας πως οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι μεγαλόμισθοι και δεν βάζουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, αφού στην ουσία είναι «ανταποδοτικοί» καθώς τα χρήματα που παίρνουν επιστρέφονται στην ίδια την κοινωνία.
Ο Θάνος Τάτσης
Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών υπογράμμισε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και στην ουσία κινδυνεύουν όλοι οι υπάλληλοι.
«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι όταν λέμε κατάργηση οργανικών μονάδων αυτοί που εργάζονται σ' αυτές τις θέσεις κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Δεν διασφαλίζεται η δουλειά τους και το μέλλον τους.
 Αυτή τη στιγμή παρέχονται πολύ καλές και δωρεάν υπηρεσίες στους Δήμους. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε αυτές τις υπηρεσίες στους δήμους με το μικρό κόστος που υπάρχει. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης θα αποτύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: