Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Έρχονται αλλαγές στον υφιστάμενο αντιρατσιστικό νόμο...ΒΙΝΤΕΟ


Πέμπτη 30 Μαίου 2013
Με στόχο να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή, το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει χαμηλούς τόνους μετά την διαφοροποίηση των δύο κυβερνητικών....
εταίρων οι οποίοι θα καταθέσουν πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φέρει με τροπολογία στη Βουλή αλλαγές στο ισχύον καθεστώς που αφορά την καταπολέμηση του ρατσισμού. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να ετοιμάσουν τις προτάσεις προκειμένου να κατατεθούν. Συνομιλητές του πρωθυπουργού εκτιμούν πως την τροπολογία θα την υπερψηφίσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως καμία πλευρά δεν επιθυμεί να μπει σε κίνδυνο η κυβερνητική συνεργασία, ειδικά σε αυτή την χρονική περίοδο που - όπως εκτιμούν συνομιλητές του πρωθυπουργού - η χώρα η βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που προέρχονται από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει θέμα όσον αφορά την συνεργασία στην κυβέρνηση.
Εισηγήσεις σε Σαμαρά να φέρει το νόμο για την ιθαγένεια
Στο τραπέζι των συσκέψεων που έγιναν μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, έπεσαν αρκετές προτάσεις. Μία από αυτές ήταν η κατάθεση νόμου για την ιθαγένεια, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση. Άλλωστε η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.
Ωστόσο στην περίπτωση που προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η ΝΔ τότε ενέχει ο κίνδυνος να τον υπερψηφίσει και η Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη συνεργασία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
Μετά την αντιπαράθεση για το αντιρατσιστικό, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν και πάλι την Παρασκευή, στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η κυβέρνηση στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ που θα επισκεφθεί τη χώρα μας. Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα λόγο των ελέγχων που θα ξεκινήσει στις 4 Ιουνίου η Τρόικα.
Πρώτο ζητούμενο είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «Μεγάλη μάχη γίνεται για αυτό, να το ξέρετε» είπε ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου «Με δύο λέξεις, αυτό είναι το στοίχημά μας. Να κάνουμε θαύματα! Κι αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε μόνο, όλοι μαζί. Δεν περπατάμε, τρέχουμε. Ούτε ένα χρόνο δεν είμαστε κυβέρνηση. Αλλά, και όλη η χώρα πρέπει να τρέξει, για να βγει από την κρίση και για να γίνει αυτό που, πιστεύω, ότι της αξίζει, της αρμόζει,
 της αρμόζει, της προσήκει της Ελλάδας». 

 Real.gr
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: