Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα που δεν πληρώνουν - Το 40% των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κατερίνη έχει βεβαιωμένες οφειλές που ξεπερνούν τις 100.000 Ευρώ


Πέμπτη 30 Μαίου 2013  Τοπικά
Υπό την απειλή της αφαίρεσης των τραπεζοκαθισμάτων τους από την Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται το 40% των καταστηματαρχών στην...
πόλη της Κατερίνης, αφού δεν έχουν πληρώσει μέχρι και χθες βεβαιωμένες οφειλές από τα έτη 2011, 2012 και το 30% του 2013.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Παπαζήσης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας υπογράμμισαν ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών, οι νοματαγείς που πληρώνουν και εκείνοι που δεν πληρώνουν για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή αποφάσισε να βάλει μία κάποια τάξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 85 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αναπτύσσονται στο πλέγμα του πεζοδρόμου, της πλατείας Ελευθερίας, της πλατείας Δημαρχείου και του Δημοτικού Πάρκου, τα 34 έχουν βεβαιωμένες οφειλές τριετίας, που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Ο κ. Παπαζήσης
«Ο Δήμος δεν είναι ούτε μπαμπούλας, ούτε θέλει να εκδικηθεί κάποιον. Απλούστατα θέλουμε να εφαρμόσουμε τους νόμους και νομίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας θα είναι στο πλευρό μας, γιατί δεν θέλει να αισθάνεται ότι αδικείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Παπαζήσης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για αδιαφορία από την πλευρά των αστυνομικών, καθώς όπως είπε, παρά τις επανειλημένες συστάσεις που τους έχει κάνει η δημοτική αρχή, αλλά και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί δεν έχουν εμφανιστεί στην οικονομική υπηρεσία για να προχωρήσουν έστω σε μία ρύθμιση.
Ο κ. Μπερεδήμας
Μέχρι χθες έληγε η προθεσμία που είχε δώσει η δημοτική αρχή στους καταστηματάρχες για να πληρώσουν τις οφειλές τους και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικών θεμάτων Παναγιώτη Μπερεδήμα, μόλις 3 έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
«Από εδώ και πέρα θα ληφθούν από την δημοτική αστυνομία όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.
Πώς θα γίνει η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανακοίνωσαν οι δύο αντιδήμαρχοι και η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης κα Παπαδοπούλου θα συγκροτηθεί μία υπηρεσία η οποία θα προβεί στην αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων. Μάλιστα για τη φύλαξη των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και τη μεταφορά τους θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. Όταν αυτοί αποπληρώσουν τις οφειλές τους θα μπορούν να τα ξαναπάρουν τα τραπεζοκαθίσματα στην κατάσταση στην οποία τα παρέλαβαν.
Στον «πάγο» η αφαίρεση των παταριών
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης είχε εγκρίνει την εναρμόνιση με την απόφαση της Περιφέρειας που αφορούσε στην αφαίρεση των παταριών.
Η απόφαση όμως αυτή έχει μπει στον «πάγο» καθώς εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει να γίνονται ενστάσεις προς την Περιφέρεια κατά της αποφάσεως του Δήμου, οπότε όπως είπαν οι δύο αντιδήμαρχοι, σε δεύτερο χρόνο και μετά την συζήτηση των ενστάσεων το θέμα θα επανεξεταστεί από τον Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: