Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ομάδα αυτοάμυνας «Μαύροι Πάνθηρες» «Δεν φοβάμαι τους νεοναζί» Απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής


29/05/2013 Michael Chege (Channel 4)
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
 Υπό το όνομα «Μαύροι Πάνθηρες», μία ομάδα αυτοάμυνας αναπτύχθηκε στην Αθήνα ως απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Πρόκειται για κατοίκους της πρωτεύουσας, οι...
οποίοι πραγματοποιούν νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές τους, ενώ μέσω κινητών και social media ενημερώνουν και αντιδρούν σε περιπτώσεις επιθέσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του EnetEnglish, ο Michael Chege, μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» μίλησε στο βρετανικό Channel 4. «Είμαι μέλος των “Μαύρων Πανθήρων” και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω (στη Χρυσή Αυγή) μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ», είπε, προσθέτοντας ότι «θα τους εξοντώσουμε». 
«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα», αναφέρει ο Chege. «Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης. [...] Θέλουν να κάνουν ό,τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη», τονίζει. 
 
Γεννημένος στην Κένυα, ο Chege μετακόμισε στην Ελλάδα μόλις ήταν οχτώ μηνών. Σήμερα, 28 πλέον ετών, αναφέρει ότι τον αντιμετωπίζουν λες και μόλις έφθασε στη χώρα, ενώ πολύ συχνός είναι ο έλεγχος ταυτότητας από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να πρέπει να κουβαλάει συνεχώς μαζί του μία τσάντα γεμάτη έγγραφα, προκειμένου να μπορεί να αποδείξει πως βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα. 
«Δεν ξέρω αν ο κόσμος γνωρίζει πως είναι να αισθάνεσαι ξένος στην ίδια σου τη χώρα», λέει μιλώντας στον δημοσιογράφο Jamal Osman. Ως το μόνο μαύρο παιδί στο σχολείο του, ο Chege δηλώνει συνηθισμένος στο να πρέπει να παλέψει για να «κερδίσει τον σεβασμό» των άλλων.  
Η εκπαίδευσή του σε πολεμικές τέχνες αποδείχθηκε χρήσιμη σε επιθέσεις που δέχθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής. «Τους έχω αντιμετωπίσει δέκα φορές σε πραγματική μάχη, που πρέπει να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς». Πρόσφατα, δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, στο οποίο βρισκόταν ο Chege και τον διέταξαν να φύγει. Όταν εκείνος αρνήθηκε, πάλεψαν και επιβλήθηκε, φεύγοντας με μικρά τραύματα. 
Η μητέρα του θέλει να επιστρέψει στην Κένυα: «Ανεξαρτήτως της σημερινής κατάστασης, αγαπώ την Ελλάδα. Νιώθω ότι είναι το σπίτι του. Δεν μπορώ να την καταδικάσω. Πέρασα καλά στην Ελλάδα, στο παρελθόν. Τώρα όμως, έχει γίνει στροφή 180 μοιρών. Όταν περπατάω στον δρόμο τη νύχτα, φοβάμαι. Αν μαζέψω αρκετά χρήματα, θέλω  να πάω στην Κένυα (μόνιμα) τα Χριστούγεννα». 
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: