Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Εξαπατούσαν ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013



Σαν εκπρόσωποι της επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή ως υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού εμφανίζονταν τα 6 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν, διότι εξαπατούσαν....
ξενοδόχους και τουριστικά γραφεία, σε όλη την Ελλάδα. Οι Αρχές αναζητούν δύο ακόμα άτομα.

Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τις Δημοτικές Αρχές και ζητούσαν στοιχεία τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής τους, λέγοντας ότι θα τους πρότειναν συμμετοχή σε τουριστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων και υπόσχονταν τη συμμετοχή τους σε προγράμματα, όμως τους ζητούσαν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ως "εγγύηση" ποσό που κυμαινόταν από 2.000 έως 7.000 ευρώ.

Η απάτη δεν σταματούσε εδώ. Τα μέλη της σπείρας έβρισκαν άστεγους και τους έπειθαν έναντι χρηματικής αμοιβής να δημιουργούν τραπεζικούς λογαριασμούς στ' όνομά τους, στους οποίους γινόταν οι καταθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση, της απόπειρας απάτης και της παράβασης του Νόμου "περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 12 περιπτώσεις απάτης, σε 9 ταξιδιωτικά γραφεία, 2 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και έναν εργολάβο Δημοσίων Έργων, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν 5 ακόμα ταξιδιωτικά γραφεία. Τα χρήματα που αποκόμισαν από τις απάτες ξεπερνούν τις 48.800 ευρώ ενώ η έρευνα συνεχίζεται. ΠΗΓΗ:ΜΕΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: