Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Στο δρόμο προς το 1ο συνέδριο...Την προσυνεδριακή περίοδο για την Πιερία εγκαινίασε χθες ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ζήσης Ζάννας


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 Τοπικά
Κάλεσμα στο λαό της Πιερίας να γίνει συμμέτοχος της προσυνεδριακής προσπάθειας
Ολοταχώς προς το ιδρυτικό συνέδριο που θα τον...
μετατρέψει σε ενιαίο κόμμα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, το οποίο θα διεξαχθεί από 10 έως 14 Ιουλίου.
Για την Πιερία η προσυνεδριακή περίοδος εγκαινιάστηκε μόλις χθες με συνέντευξη τύπου του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Πιερίας Ζήση Ζάννα, του μέλους του Γραφείου Τύπου Κων/νου Μανιάτη και του μέλους της Ν.Ε. Σωτηρίας Πουζουκλίδου.
Ο Ζήσης Ζάννας
«Σήμερα εγκαινιάζουμε μία περίοδο προσυνεδριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ όπου ουσιαστικά προχωρούμε προς το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο, ένα συνέδριο το οποίο αποτελεί καμπή σε μια πορεία μετεξέλιξης του σχήματός μας, από ένα σχήμα συνιστωσών, ένα σχήμα που κατάφερε μέσα από τη σύνθεση της διαφορετικότητας να εκφράσει τις ανάγκες των πολιτών της χώρας. Ένα συνέδριο επί της ουσίας το οποίο θα μετεξελίξει την προσπάθεια αυτή σε ένα δημοκρατικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα δώσει την απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ εγκαινιάζοντας την προσυνεδριακή εποχή.
Όπως τόνισε οι προσυνεδριακές διαδικασίες δεν πρόκειται να είναι διαδικασίες ομφαλοσκόπησης, αλλά διαδικασίες ανοιχτές στον κόσμο. «θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Θα είναι μια πορεία επιτυχίας προς το συνέδριο, αν αυτός ο κόσμος όχι απλά γίνει γνώστης των διαδικασιών μας, αλλά γίνει συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η χρονική στιγμή του συνεδρίου μας είναι θερμή και όχι λόγω της θερμοκρασίας, αλλά διότι η πολιτική συγκυρία είναι καυτή με την έννοια ότι το success story που επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μία κωδική ονομασία μιας επιχείρησης εξαπάτησης του ελληνικού λαού, η οποία εμφανίζει μία εικόνα πλασματικής ανάπτυξης».
Προγραμματικές παρεμβάσεις
Ο προσυνεδριακός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει μεγάλες προγραμματικές παρεμβάσεις.
«Θα παρουσιαστούν κάποιες θεματικές σε κεντρικό επίπεδο όπως μέτρα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων, η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας, το εθνικό σχέδιο για την εργασία και το πρόβλημα της ανεργίας, το πολιτικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Στις 17 Ιουνίου μάλιστα με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις περσινές εκλογές θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα».
Στο Νομό Πιερίας
«Στην αγωνία μας να γίνει ο λαός της Πιερίας συμμέτοχος της προσπάθειας της προσυνεδριακής δεν θα αφήσουμε λεπτό χαμένο να πάει χωρίς να βρεθούμε κοντά στον κόσμο, χωρίς να μοιράσουμε τις θέσεις μας, χωρίς να μας υποδείξει ο κόσμος τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χαράσουμε πολιτική κατέληξε ο Ζήσης Ζάννας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: