Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αρσένης: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στίγμα – συμβάλει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της αποχώρησης του από το ΠΑΣΟΚ.



«Το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να ...προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία από τη στιγμή που ξεκίνησε η μαζική εκποίηση της ακίνητης περιουσίας. Δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα το ΠΑΣΟΚ, ποιο είναι το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ; (...) Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορώ να ταυτιστώ». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός ευρωβουλευτής.  «Θα συνεχίσω να δίνω μάχες με σεμνότητα στο πλευρό της κοινωνίας των πολιτών» τόνισε.
Ο κ. Αρσένης σημείωσε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την αποχώρησή του από το κόμμα. «Η πολιτική μου απόκλιση ήταν γνωστή και δημόσια καταγεγραμμένη, επίκεντρο της απόκλισης η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ εδώ έχουμε μείωση ποιότητας και αύξηση λογαριασμών στη Βρετανία δε θα έχουμε στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε.
O Κρίτων Αρσένης Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η πώληση αρχαιολογικών εκτάσεων όπως ο Αστέρας, και η απορύθμιση οδηγεί τη χώρα μακριά από την έξοδο από την κρίση. Έκανε δε, λόγο για διάλυση του ΥΠΕΚΑ που δε λειτουργεί επιθεωρητές περιβάλλοντος που δεν λειτουργούν, χρήματα στα ταμεία του υπουργείου που δεν αξιοποιούνται. «Δεν φτιάξαμε ποτέ θεσμούς που να λειτουργούν που να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, εγκαταλείφθηκε η προστασία να σταματήσει η απαξίωση τρων θεσμών» ανέφερε.
Όπως τόνισε, η χώρα μπήκε στη νοοτροπία ότι για να έχει ξένες επενδύσεις να εγκαταλείψει τους κανόνες, και να φτάσει στο επίπεδο ρύθμισης κάποιων αφρικανικών χωρών. «Είναι τραγική πολιτική την οποία η χώρα την πληρώνει ούτε οι τυχοδιώκτες που προσπαθούμε να προσελκύσουμε δεν έρχονται» σημείωσε.
Σημείωσε ότι κρατά την έδρα του ευρωβουλευτή γιατί το αντίθετο θα ήταν προδοσία προς τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. «Όταν υπάρχει ριζική διαφωνία ο καθένας πρέπει να τοποθετείται, άργησα (...) αλλά επέλεξα να μη συμμετάσχω στα συλλογικά όργανα. Πρέπει να χρησιμοποιήσω το θεσμικό εργαλείο που έχω» είπε ο κ. Αρσένης.
Στο μεταξύ, με βαριά σχόλια καταφέρθηκε εναντίον του Κρίτωνα Αρσένη μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: