Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά, Κυπαρισσία και Αρεόπολη

http://news247.gr/eidiseis/article1181756.ece/BINARY/w460/fotia3.jpg 
Τετάρτη 29 Μαϊου 2013
Ολονύχτιο σκηνικό τρόμου με τα πύρινα μέτωπα να μη λένε να κοπάσουν. Φωτιές σε Χανιά, Κυπαρισσία και Αρεόπολη. Εκκενώθηκαν...
σπίτια στην Κρήτη και καταστράφηκαν καλλιέργειες
news247 Μάϊος 29 2013 07:29
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στα Χανιά, την Κυπαρισσία και την Αρεόπολη, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Εφιαλτική η μέρα που ξημέρωσε αλλά και η νύχτα λόγω πυρκαγιών που ξεκίνησαν από τα Χανιά και συνεχίστηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο τα ξημερώματα.
Στο Βαμβακόπουλο Χανίων, σύμφωνα με το cretalive.gr, εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ κινδύνευσαν σπίτια και περιουσίες στις Κεραμειές. Συναγερμός και στο Δήμο Πλατανιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη σοβαρές καταστροφές  βιομηχανική μονάδα
Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά  στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 10 μποφόρ.
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σταβλιές του Δήμου Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου
Επί ποδός ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, αλλά και ο στρατός, ωστόσο,οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τη νύχτα καθιστούν άνιση την μάχη των ανδρών  με τις φλόγες.
Στην Κυπαρισσία, η φωτιά είναι κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 55 πυροσβέστες.
Η τρίτη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Τριανταφυλλιά του δήμου ανατολικής Μάνης στην Αρεόπολη, όπου επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχείρησε στα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με πέντε οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: