Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΤτΕ: Ανάκαμψη από το 2014 – μείωση ανεργίας από το 2015

http://www.skai.gr/files/temp//56E41772466AD522D4DBBE4C126A68DE.jpg 
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
Μείωση της ανεργίας από το 2015 προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή της για τη...
Νομισματική Πολιτική.
Περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας περίπου στο 4,5% του ΑΕΠ φέτος, ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014 και μείωση της ανεργίας από το 2015 προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική. Την έκθεση θα καταθέσει σήμερα Τετάρτη στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.
Η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση, να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και σύντομα να υπάρξουν περιθώρια για μείωση της φορολόγησης κατηγοριών φορολογουμένων που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, τονίζει ότι πρέπει να αποφευχθούν πρόσθετα μέτρα.
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, στην έκθεση, εκτιμά ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση ισχυρού και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τράπεζες επιστρέφουν σταδιακά στις αγορές, έχοντας αντλήσεις 15 δισ. ευρώ από τη διατραπεζική. Παράλληλα, το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν επιστρέψει καταθέσεις ύψους 20 δισ. ευρώ. Οι θετικές εξελίξεις έχουν μειώσει σημαντικά την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών σε ρευστότητα κατά 50 δισ. ευρώ ή 37% από το ευρωσύστημα (ELA και ΕΚΤ).
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: