Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-2

http://www.sport24.gr/football/omades/Atromitos/article2273932.ece/ALTERNATES/w620/997098.jpg
Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε για δεύτερο φορά τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και έπιασε βρέθηκε κορυφή. Δυο γκολ ο Ναπολεόνι και.....
δυο δοκάρια για την ομάδα του Περιστερίου
Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς και για γερά νεύρα έγινε στην Τούμπα όπου ο Ατρόμητος πήρε την πιο μεγάλη νίκη πιθανόν και της ιστορίας του αφού με το 1-2 στην Τούμπα έγινε φαβορί για να εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με ένα γκολ από το πουθενά του Σαλπιγγίδη, ο Ατρόμητος πούλησε ακριβά το τομάρι του και κυνήγησε λυσσαλέα το διπλό που θα τον καθιστούσε φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ. Τελικά παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ναπολεόνι πήραν παλικαρίσιο διπλό και έστειλαν τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.


Πλέον, ο Ατρόμητος με νίκη επί του Αστέρα την τελευταία αγωνιστική θα κατακτήσει την πρώτη θέση και θα δοκιμάσει την τύχη του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Απορία δημιουργεί το γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε τόσο ανοιχτά στο δεύτερο μέρος από την στιγμή που και η ισοπαλία δεν ήταν κακό αποτέλεσμα γι' αυτόν, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δικαίως οι γηπεδούχοι παραπονιούνται για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπάλλα για μαρκάρισμα στον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να καλύψει τις πολλές απουσίες που είχε (Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Ετο).
Εσείς θυμηθείτε το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-2
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κουμάλο, Κατσουράνης, Σταφυλίδης (79' Λόρενς), Φωτάκης (68' Αθανασιάδης), Ρομπέρ, Ολίσε, Σαλπιγγίδης, Βούκιτς (55' Γεωργιάδης)
Ατρόμητος (Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας (70' Μπάλας), Δημούτσος, Καραγκούνης (58' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Σουμπίνιο (82' Γκαρσία), Ουντότζι
Κίτρινες κάρτες: Σταφυλίδης, Ρομπέρ, Ιγκλέσιας, Μπάλλας
Κόκκινες κάρτες:
Σκόρερ: Σαλπιγγίδης 33', Ναπολεόνι 46', 90+ 
Το ματς
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο παιχνίδι και πίεσε τον Ατρόμητο. Στα πρώτα επτά λεπτά, πάντως, έγινε παιχνίδι κέντρου, μέχρι το 8' που η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε φάσεις. Αρχικά, ο Ολίσε σέντραρε για το κεφαλι του Σαλπιγγίδη και τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ατρομήτου τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Βούκιτς έμεινε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 11' ο Ολίσε πέρασε μπαλιά στον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, ο διεθνής στράικερ σέντραρε στο πέναλτι, αλλά την ύστατη στιγμή η άμυνα του Ατρομήτου απομάκρυνε. Ο Ατρόμητος έγινε απειλητικός στο 14', όταν ο Ναπολεόνι προχώρησε, βρέθηκε μία ανάσα από τον Γλύκο αλλά σε πλάγια θέση, προτίμησε να σπάσει την μπάλα στο πέναλτι, όμως, με την βοήθεια των αμυντικών στη συνέχεια ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Ο Ρομπέρ στο 16' γέμισε στα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή και πήγε στην κατοχή του Ολίσε, ο οποίος, πάντως, δεν έκανε καλό κοντρόλ και πέταξε την ευκαιρία.
Ο Δημούτσος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής στο 24, αλλά ο Κατσουράνης τον πρόλαβε αναγκάζοντάς τον σε άτσαλο σουτ. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ ανταμοίφθηκε στο 33'. Ο Ρομπέρ βρήκε τον Ολίσε στο σημείο του πέναλτι, ο Λιβεριανός σούταρε, ο Ράντμαν δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Σαλπιγγίδης που ήταν στην σωστή θέση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
"Μίλησε" με το καλημέρα ο Ναπολεόνι
Ο Ατρόμητος πάγωσε την Τούμπα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ουντότζι έβγαλε κάθετη στον Ναπολεόνι, ο Ιταλός προχώρησε και πλάσαρε ιδανικά τον Γλύκο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε άμεσα πιο ψηλά και στο 53' ο Ράντμαν έκανε λάθος πασάροντας στον Βούκιτς, ο Σέρβος, όμως, άργησε και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ατρομήτου πριν σουτάρει.
Στο 58' η μπάλα έφτασε στον Ιγκλέσιας σε θέση βολής, αλλά ο μέσος του Ατρομήτου ήταν απελπιστικά άστοχος. Ο Λίνο στο 61' με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, όμως, δεν τα κατάφερε. Φτάσαμε στο 67', όπου ο Σαλπιγγίδης μετά από ασίστ του Ολίσε από δεξιά έπιασε αέρα από πλεονεκτική θέση και δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή για το 2-1.
Στο 74' λίγο έλειψε ο Λίνο να αιφνιδιάσει τον Ράντμαν με καλοζυγισμένο φάουλ από μακρινή απόσταση. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 76', όταν η μπάλα έπειτα από κακή απομάκρυνση πήγε στα πόδια του Σουμπίνιο, του οποίου το πλασέ τράνταξε το δοκάρι του Γλύκου. Δεύτερη τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 80'. Μετά από λάθος διώξιμο του Γλύκου, η μπάλα πήγε στα πόδια του Μπρίτο που με ψηλοκρεμαστό πλασέ σχεδόν από το κέντρο παραλίγο να πετύχει το 1-2, αλλά η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι.
"Πάγωσε" την Τούμπα ο Ναπολεόνι
Ο Ναπολεόνι δεν είχε πει, πάντως, την τελευταία του λέξη και στις καθυστερήσεις "πάγωσε" την Τούμπα νικώντας τον Γλύκο σε τετ α τετ. Ο Ιταλός ξεχύθηκε από πλάγια θέση και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε.

MVP

Ο Ναπολεόνι που "σκότωσε" τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ και αναστάτωσε γενικώς την άμυνα του "Δικεφάλου"

Η απογοήτευση

Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που σε πολλές φάσεις κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πελαγοδρομούσε.
http://www.sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: