Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ελεύθεροι κινέζοι ψαράδες που κρατούνταν στη Β.Κορέα

http://s.enet.gr/resources/2013-05/korea-north--thumb-medium.jpg 
Τρίτη 21 Μαίου 2013
Ελεύθερους, μετά από δύο εβδομάδες, άφησε η Βόρεια Κορέα 16 κινέζους ψαράδες το σκάφος των οποίων είχε καταληφθεί και οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα 98.000 δολαρίων. Ο ιδιοκτήτης..
του αλιευτικού ενημέρωσε τις κινεζικές αρχές ότι οι ψαράδες είναι ασφαλείς και επιστρέφουν.
Γέφυρα υπό κατασκευή που ενώνει τη Β.Κορέα με την Κίνα (Reuters) Γέφυρα υπό κατασκευή που ενώνει τη Β.Κορέα με την Κίνα (Reuters) Το αλιευτικό με το 16 μελές πλήρωμα κατελήφθη στις 5 Μαϊου από ένοπλους βορειοκορεάτες στο λιμάνι Νταλιάν. Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Πιονγιανγκ από τις 10 Μαϊου για την απελευθέρωσή τους και σύμφωνα με δηλώσεις δεν καταβλήθηκαν λύτρα.
Πέρυσι, σε παρόμοιο περιστατικό, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από δύο εβδομάδες αλλά δεν είχε γίνει ξεκάθαρο εάν δόθηκαν χρήματα ούτε εάν πίσω από την απαγωγή βρίσκονταν οι βορειο-κορεατικές αρχές ή κάποια ανεξάρτητη ομάδα.
H νέα υπόθεση απαγωγής είχε προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια στην Κίνα, με την εφημερίδα Global Times να αναφέρει σε άρθρο της ότι το Πεκίνο θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση του ως προς τη βοήθεια που προσφέρει στη Βόρεια Κορέα, εάν συνεχιστούν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
(Πηγή:Reuters, BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια: