Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μία εξαιρετική παράσταση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης «Ξύπνα Βασίλη»


Τρίτη 21 Μαίου 2013 Τοπικά
«...και το μυαλό σου είναι θολό
Και το δικό της πιο λειψό
Σας εθολώσαν τα λεφτά
Γεια σου Φανφάρα φαφλατά!»
Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, σταθερό στην παράδοση των τελευταίων ετών, παρουσίασε την...
Τετάρτη 15 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» την παράσταση «ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ», ένα έργο με την υπογραφή του Δημήτρη Ψαθά.
Ο Βασίλης Βασιλάκης, ένας φτωχός και συντηρητικός υπάλληλος στον εκδοτικό οίκο της κ. Φαρλάκου που εκδίδει τα ποιήματα του ποιητή Φανφάρα, αγοράζει συνεχώς λαχεία από το Πρακτορείο Λαχείων «ο Κόκορας» για να αλλάξει την τύχη του.
Όταν η αδερφή του Ντίνα και ο γαμπρός του Μάνος κερδίζουν το λαχείο από αριστεροί και αντιδραστικοί γίνονται νεόπλουτοι και συντηρητικοί, ενώ ο Βασίλης τρελαίνεται και πιστεύει ότι είναι κόκορας.
Οι θεατές που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα «ΕΚΑΒΗ» παρακολούθησαν μία απολαυστική και πραγματικά επαγγελματική παράσταση ανταποδίδοντας την ικανοποίησή τους με το θερμό χειροκρότημα και τα πολλά συγχαρητήρια.
Την παράσταση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου κ. Αθηνά Τσάλα, κ. Αναστάσιος Αετόπουλος και κ. Ελένη Συμεωνίδου, με τη σημαντική συμβολή του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Βασιλείου Μπιτόπουλου και του Συλλόγου Γονέων.

Ο σκηνοθέτης Βαλεντίνος Πελάγος πρόσφερε αφιλοκερδώς τις σκηνοθετικές οδηγίες και καθοδήγησε επαγγελματικά τους μαθητές - ηθοποιούς που πήραν μέρος και ήταν με τη σειρά που εμφανίσθηκαν:
Ιωάννης Παπανάκος (Θόδωρος), Στράτος Ντόβας (Μάνος), Γιολάντα Στύλου (Στέλλα), Βαγγέλης Σουσουρογιάννης (Βασίλης), Κωνσταντίνος Περιβολιώτης (Φανφάρας), Ηλιάνα Σκαμαγκά (Φαρλάκου) Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Περικλής), Αθανασία Γκοτζαμάνη (Ιουλία), Μαρία Γελαστοπούλου (Αντιγόνη), Μαρία Πιτσίλκα (Ντίνα), Χριστίνα Ντόβα (Γραμματέας), Αφροδίτη Τίγκα (Α' κυρία), Ευγενία Μεταξιώτη (Β' κυρία), Βασιλική Βογιαντζή (Γ' κυρία) και Παρασκευάς Χαλεπλής (Αντουάν).
Υποβολείς ήταν η Βέφα Τριανταφύλλου και Ελένη Μπόζογλου.
Η όμορφη αφίσα της παράστασης ήταν δημιουργία της μαθήτριας του 5ου Γυμνασίου Ηλιάνας Σκαμαγκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: