Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ΠΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛ. ΜΠΡΗΣ

Ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς
Τρίτη 21 Μαίου 2013
Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης ορίστηκαν οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς και αναλαμβάνουν από τον επόμενο μήνα την..
πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας για την προσεχή διετία, οι αντεισαγγελείς Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.
Το ΑΔΣ που συνήλθε στον Αρειο Πάγο αποφάσισε «αλλαγή φρουράς» για τους μέχρι τώρα οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, αφού με λιτή επιστολή τους γνωστοποίησαν την επιθυμία τους να μην ανανεωθεί η θητεία τους.
Το ΑΔΣ όρισε ως τακτικό οικονομικό εισαγγελέα τον 58χρονο Π. Αθανασίου και ως αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα τον 60χρονο Γ. Μπρη συνεκτιμώντας τη νομική τους κατάρτιση, την αποδοτικότητα και το γεγονός ότι χαίρουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους με τους οποίους θα έχουν άμεση συνεργασία.
Ωστόσο, στο μεταβατικό αυτό στάδιο μέχρι την επίσημη ανάληψη καθηκόντων των νεοσύστατων εισαγγελέων διαφθοράς (Ελ. Ράικου, Αρ. Δημόπουλου) έχει δημιουργηθεί μία εμπλοκή και σημαντικές δικογραφίες παραμένουν προσωρινά «παγωμένες».
Ο Παναγιώτης Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και μπήκε στο δικαστικό σώμα στις 11-1-1985, ενώ προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών στις 4-8-2008. Χειρίστηκε για σημαντικό διάστημα τις έρευνες για το σκάνδαλο της Siemens ταξιδεύοντας και στη Γερμανία σε αναζήτηση του υλικού που οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, ενώ στο προκαταρκτικό στάδιο εξέτασε τον Μ. Χριστοφοράκο.
Καυτοί φάκελοι
Ο Π. Αθανασίου χειρίστηκε επίσης την έρευνα για το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, την προμήθεια φρεγατών επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τη δικογραφία της υπόθεσης Ζαχόπουλου με το γνωστό DVD.
Ο Γαληνός Μπρης γεννήθηκε στην Ηλεία το 1953, μπήκε στο σώμα στις 25-5-1989 και στις 3-5-2009 προήχθη σε αντεισαγγελέα εφετών. Πριν από μερικούς μήνες ελέγχοντας το «πόθεν έσχες» του Α. Τσοχατζόπουλου, πρότεινε την παραπομπή του για ανακριβή δήλωση. Τον Απρίλιο του 2012 ζήτησε την ενοχή του Π. Ψωμιάδη (τ. προέδρου της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια) για τη γνωστή υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 στη δευτεροβάθμια δίκη πρότεινε την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των πρωταθλητών στίβου Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου και άλλων επτά ιατρών.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: