Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Θέσεις και συναντήσεις για το αντιρατσιστικό ν/σ - Α. Ρουπακιώτης: Το ν/σ δεν φωτογραφίζει κανέναν


http://www.star.gr/publishingimages/2013/04/110413134120_0740.jpg

Τρίτη 21 Μαίου 2013

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!
Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για τον αντιρατσιστικό νόμο είχε...
τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. O γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί και να ψηφιστεί άμεσα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί προστατεύει την κοινωνία από τη βία και τον ρατσισμό. Μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα», ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τα γεγονότα πρέπει να θέτουν σε εγρήγορση όσους διαχειρίζονται τα κοινά και ασκούν εξουσία για την απόκρουση του φαινομένου του ναζισμού, ενώ έκανε λόγο για μείζονα κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στον αντιρατσιστικό νόμο, είπε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εσωτερικές τριβές για το θέμα, ζητώντας να σταματήσουν απ΄ όλες τις πλευρές τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα.

ΠΑΣΟΚ: Έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου

Παράλληλα, ο Γ. Μανιάτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός τεχνητού και ανιστόρητου διπόλου, καλώντας, όπως είπε, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνεργαστούν ειλικρινά πάνω στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Προεδρείο της Βουλής –και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται– για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και αν προέρχεται.

ΔΗΜΑΡ: Ύψωση τείχους απέναντι στη Χρυσή Αυγή

«Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της μισαλλοδοξίας και των ακροτήτων της Χρυσής Αυγής», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως «είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί επιτακτική δημοκρατική ανάγκη η προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου».

Η ΔΗΜΑΡ σχολιάζει τα τελευταία "επεισόδια", τα οποία περιλαμβάνουν «την οπλοφορία βουλευτών ακόμα και εντός της Βουλής, την προσπάθεια μετατροπής του κοινοβουλίου σε αρένα, τις ρατσιστικές συμπεριφορές, τις παράνομες δραστηριότητες, τις βιαιοπραγίες κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών. Τις περισσότερες φορές, θλιβεροί πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση

Να σταματήσει η φαρσοκωμωδία με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Η κυβερνητική φαρσοκωμωδία με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναδεικνύει το πλήρες χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική λειτουργία. Πέρα όμως από τους εσωτερικούς σκυλοκαβγάδες της τρόικας εσωτερικού, η συνεχιζόμενη άρνηση του πρωθυπουργού, να δώσει πράσινο φως στο νομοθέτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ομηρία της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ηγεσία της ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μένει ανοιχτή η πόρτα της γαλάζιας πολυκατοικίας στη ναζιστική συμμορία. Γι' αυτό άλλωστε επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη φασιστική βία. Και μέσα σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή. Υποθέτουμε ότι σε επόμενη ανακοίνωση θα μάς κατηγορήσει ότι φέραμε και το Μνημόνιο...».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: