Τρίτη 21 Μαΐου 2013

6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία - Με τη συμμετοχή 500 περίπου ποδηλατών της Κατερίνης


Τρίτη 21 Μαίου 2013   Τοπικά
Στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και στον παράδρομο προς Παραλία ζωγράφισαν στο δρόμο το σήμα των ποδηλατοδρόμων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για..
την έλλειψη υποδομών
Εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας πλημμύρισαν για άλλη μια χρονιά τους δρόμους της Κατερίνης την Κυριακή 19 Μαΐου με αφορμή την 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 45 πόλεις της χώρας.
Παιδιά, νέοι, ενήλικες, οικογένειες και ηλικιωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ποδηλατικής Από-Δρασης και ποδηλάτησαν διεκδικώντας δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ασφάλεια και κυρίως το δικαίωμά τους στην ελεύθερη μετακίνηση.
Οι 500 περίπου ποδηλάτες της Κατερίνης ακολούθησαν χωρίς προβλήματα την πορεία (Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη). Στην έναρξη της ποδηλατοπορείας και μπροστά στην πλατεία Ελευθερίας η Ποδηλατική Από - Δραση ζωγράφισε στο δρόμο το σήμα των ποδηλατοδρόμων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη υποδομών αλλά και για την αδιαφορία των ιθυνόντων. Το ίδιο συνέβη και στη μέση της παράδρομου οδού προς την Παραλία Κατερίνης.

Την υγειονομική κάλυψη της ποδηλατοπορείας ανέλαβαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού με μεγάλη ομάδα ποδηλατών αλλά και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με μεγάλη συμμετοχή.

Η Ποδηλατική Από - Δραση Πιερίας θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία «ΤΣΙΑΛΟΣ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ» για την διάθεση ειδικού βαν μεταφοράς των ποδηλάτων που αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα κατά την διάρκεια της πορείας αλλά και τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ» που συνέδραμαν με όχημα στην μεταφορά ποδηλατών που αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ν. Μαρινόπουλος» για την χορηγία των εμφιαλωμένων νερών που διανεμήθηκαν στους ποδηλάτες κατά την ολιγόλεπτη στάση στην Παραλία. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές των Νεολαίων Ποντιακών Σωματείων Πιερίας και τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας - Ζευς για την συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της ποδηλατοπορείας.

Για άλλη μια φορά η Τροχαία Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία συνέβαλαν στην διευκόλυνση της κίνησης τόσο των ποδηλάτων όσο και των διερχόμενων οχημάτων καθ' όλη την διάρκεια της πορείας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους οδηγούς οχημάτων για την κατανόηση και τα επιδοκιμαστικά σχόλια που δυνάμωσαν την φωνή των ποδηλατών.

Πάνω απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλους εκείνους, μέλη και φίλους, που αγκαλιάζουν αυτήν την προσπάθεια και συνδράμουν με την δυναμική τους παρουσία και κάθε δυνατό τρόπο στην διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων.

Η Ποδηλατική Από - Δραση Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να πράττει καθετί δυνατό προς την κατεύθυνση των διεκδικήσεών της για προώθηση των οικολογικών μετακινήσεων και δη του ποδηλάτου.

«Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία και λειτουργία ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλης μας. Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές για την εξασφάλιση των ασφαλών μας μετακινήσεων» αναφέρουν τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: