Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Καταγγέλλουν κωλυσιεργία δικαστικού λειτουργού

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012
Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Κορντακ Α.Ε. «Ο Αγώνας» προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
-Για την προσωρινή διανομή 400.000 ευρώ στους απολυμένους της εταιρίας
-Περισσότερες...
από 100 οικογένειες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, επισημαίνει το Σωματείο
Την αγωνία αλλά ταυτόχρονα και την αγανάκτησή τους...
εκφράζουν οι εργαζόμενοι της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Κόρνταγκ Α.Ε. που με επιστολή τους στον Άρειο Πάγο ζητούν παρέμβαση προκειμένου να …ξεμπλοκάρει η υπόθεση προσωρινής διανομής μεριδίου στους 130 εργαζόμενους της επιχείρησης.
Η υπόθεση όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, «κολλάει» στην άρνηση του αρμόδιου δικαστή να υπογράψει την απόφαση προσωρινής διανομής λόγω φόρτου εργασίας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Κύριε Πρόεδρε, το Σωματείο μας εκπροσωπεί πάνω από 100 εργαζόμενους της ήδη από πολλών ετών πτωχεύσασας Κλωστοϋφαντουργίας Κόρταγκ Α.Ε. η περιουσία της οποίας εκποιήθηκε προ ετών με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Κατερίνης.
Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των εκάστοτε Εισηγητών της πτώχευσης ήδη έχουν γίνει πέντε προσωρινές διανομές στους προνομιούχους περίπου 130 εργαζόμενους της εταιρίας και από το συνολικό τίμημα της πώλησης της επιχείρησης των 1.800.000 ευρώ ήδη έχει διανεμηθεί με αποφάσεις των εκάστοτε Εισηγητών, ποσό 1.400.000 ευρώ περίπου και έχει απομείνει προς διανομή πόσο 400.000 ευρώ περίπου.
Η τελευταία διανομή είχε πραγματοποιηθεί πριν από 1,5 χρόνο περίπου και διανομή του εναπομείναντος ποσού είχε καθυστερήσει λόγω ανακοπής κατά του πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ.
Ήδη μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε η ανακοπή του ΟΑΕΔ (η σχετική απόφαση μάλιστα κατέστη αμετάκλητη) ο σύνδικος της πτώχευσης κατέθεσε στον Εισηγητή της πτώχευσης, κ. Χατζηαγγελίδη, Πρωτοδίκη Κατερίνης, αίτηση την Παρασκευή 19-10-2012 για παροχή άδειας προσωρινής διανομής στους απολυμένους ποσού 317.000 ευρώ περίπου.
Ο ίδιος ο σύνδικος της πτώχευσης κ. Τόνας Θεόδωρος, με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, εξήγησαν προσωπικά στον κ. Χατζηαγγελίδη, ότι συντρέχει εξαιρετικά κατεπείγουσα περίπτωση να υπογραφεί η σχετική απόφαση για διανομή (τυπική διαδικασία) αμέσως, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι από πολλών ετών άνεργοι, με οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν το φάσμα της πείνας.
Μάλιστα, στον Πρωτοδίκη-Εισηγητή της πτώχευσης, δόθηκε και σχετικό σχέδιο απόφασης (τυπική απόφαση), κατά την απόφαση των προηγούμενων διανομών, για τυπική υπογραφή.
Ο κ. Χατζηαγγελιδης, από την Παρασκευή 19-10-2012, ήρθε στο Πρωτοδικείο Κατερίνης την 26-10-2012 και σε παράκληση του δικηγόρου μας και του συνδίκου να υπογράψει τη σχετική απόφαση, προφασίστηκε φόρτο εργασίας και υπαινίχθηκε ότι δεν θα υπέγραφε τη σχετική απόφαση πριν από την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα δε μας άφησε να εννοήσουμε ότι θα παραπέμψει τη σχετική υπόθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.
Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε να παρέμβετε προσωπικά, για να δοθεί ένα τέλος στην Οδύσσεια 120 ανέργων που περιμένουν επί έξι χρόνια να πληρωθούν δεδουλευμένους μισθούς που καθυστερούν εξαιτίας ολιγωρίας και έλλειψης ευαισθησίας δικαστικών λειτουργών που μόνο για τα δικά τους μισθολογικά προβλήματα ευαισθητοποιούνται».
Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πεπόνης Κώστας και ο ΓΓ κ. Στεργιάννης Θεόδωρος.
Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στα κόμματα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: