«Η πορεία είναι ευθεία, δεν κάνουμε πίσω» διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς


Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012
Έντονος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει στους στενούς του...
συνεργάτες ότι η κυβέρνηση προχωρά και ότι ...πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω» ήταν το σαφές μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με το Βήμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού ο σχεδιασμός του θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.
«Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω αυτή τη στιγμή; Ή το πακέτο θα περάσει από τη Βουλή για να σωθεί η χώρα ή η χώρα θα βουλιάξει» έλεγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεργάτες του κ. Σαμαρά, με τον οποίο ήταν σε συνεχή επαφή για να ενημερώνεται και για τα όσα εξελισσόταν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα είχαν πληροφορηθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, μετά τη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, αποφάσισε πως παραμένει σταθερή στις θέσεις της για τα εργασιακά, στάση που προβληματίζει περαιτέρω το πρωθυπουργικό επιτελείο.
«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν που θα οδηγηθεί η χώρα και ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν δεν ψηφιστεί το πακέτο» αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Ως εκ τούτου, με βάσει τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό που δεν μεταβάλλεται, η κυβέρνηση θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης.
Το πολυνομοσχέδιο - στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών- θα είναι ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη.
lamiastar.gr