Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΤ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης»


ΕΡΤ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης»
Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 
Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει σε κανέναν», δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέλη σωματείων και ενώσεων, μέλη του ...
ελληνικού κοινοβουλίου και πολίτες- τηλεθεατές, βρέθηκαν
σήμερα στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου, αντιδρώντας με την παρουσία τους «στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας και ιδιωτικοποίησης» της δημόσιας τηλεόρασης και στην πρόσφατη απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη από την εκπομπή της «Πρωινής Ενημέρωσης».
«Η ΕΡΤ λειτουργεί με το φιλότιμο των εργαζομένων της» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης «καρατόμησης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργος Σαββίδης, αναφέρθηκε στους λόγους των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όπως την άμεση ανάκληση της «δίωξης» των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης», τη μη παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το πάγωμα κάθε μεικτής και εξωτερικής παραγωγής στη ΝΕΤ και τη ρύθμιση των θεμάτων των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου και υπογραφής ΣΣΕ.
Ανάμεσα στην πολυπληθή παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, εξέφρασε συμπαράσταση στους εργαζομένους, επισημαίνοντας το αίτημα για «κοινωνικοποίηση των μέσων πληροφόρησης».
Από τη πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης, υποστηρίζοντας πως το «κρούσμα λογοκρισίας» στην εκπομπή της «Πρωινής Ενημέρωσης» δεν είναι πρωτοφανές.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα πάρει πίσω τις άδικες αποφάσεις», τόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: