Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- Βαρόμετρο Public Issue: 48% ο ΣΥΡΙΖΑ, 33% η ΝΔ

http://cdn.news247.gr/eidiseis/politiki/article1965921.ece/ALTERNATES/w660/tsiprasSamaras.jpg 
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
Το 83% των πολιτών πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν. Αυτό αποκαλύπτουν τουλάχιστον τα στοιχεία του Βαρόμετρου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ.
Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή....
εκφράζει το 83% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα για καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43% κερδίζοντας δηλαδή τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου Ποσοστό 28% συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είδε το ποσοστό αυτό να μειώνεται κατά μία μονάδα εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός:
Φώτης Κουβέλης 48%
Αλέξης Τσίπρας 41%
Πάνος Καμμένος 40%
Αντώνης Σαμαράς 39%
Αλέκα Παπαρήγα 21%
Νίκος Μιχαλολιάκος 20%
Ευάγγελος Βενιζέλος 20%
Όσον αφορά την παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 15 μονάδες από την Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνοντας 48% έναντι 30% της ΝΔ.
Πάντως οι πολίτες εμφανίζονται να πιστεύουν πως κανένα από τα δύο αυτά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.
32% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερη μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το 20% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με 33% και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.
Στο Βαρόμετρο φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή είδε την δημοτικότητά της να ανεβαίνει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τις τελευταίες εκλογές, ενώ παράλληλα φαίνεται να προσανατολίζονται σε αυτήν άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και άνεργοι.
Αναφορικά με την θητεία της κυβέρνησης το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 21% θεωρεί πως θα εξαντληθεί η τετραετία.
Τέλος ο πολίτες εξακολουθούν να εμφανίζονται οργισμένοι με το 80% να θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: