Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Νικητής ο Πολ Ράιαν στην τηλεμαχία των αντιπροέδρων

http://img.protothema.gr/B653F6AF1C1D1FA98017687C96D98CE0.jpg 
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
Ο Πολ Ράιαν φέρεται να επικράτησε του Τζο Μπάιντεν στη μοναδική τηλεμαχία μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο Κεντάκι των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το CNN, στο ερώτημα ποιος κέρδισε το ντιμπέιτ, το 48% δήλωσε ο Ράιαν...
έναντι 44% του Μπάιντεν.
«Εξαιρετική» έκρινε την παρουσία του αμερικανού αντιπρόεδρου ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παρακολούθησε την τηλεοπτική αναμέτρηση στο Air Force One. « Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για εκείνον» είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Η τηλεμαχία Μπάιντεν - Ράιαν περιστράφηκε γύρω από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση Ομπάμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της οικονομίας, για την στήριξη της μεσαίας τάξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Ράιαν επανέλαβε το πρόγραμμα πέντε σημείων του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ για την αναθέρμανση της οικονομίας.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε απ’ τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, «να επιτρέψουν» στην κυβέρνηση Ομπάμα να επιδιορθώσει την οικονομία. Απαντώντας ο κ. Ράιαν τόνισε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία το 2008 όταν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου ήλεγχαν οι Δημοκρατικοί και «μπορούσε να κάνει ότι ήθελε». Η κυβέρνηση τότε είχε πει στον αμερικανικό λαό ότι το πακέτο προώθησης της οικονομίας θα έφερνε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ρυθμό 1,3%, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αντιπροεδρία.
Αναφορικά με την πολύνεκρη επίθεση στην Βεγγάζη o κ. Μπάιντεν έκανε λόγο για «τραγωδία», υποσχόμενος ότι οποιαδήποτε «λάθη» έγιναν το περασμένο μήνα «δεν θα επαναληφθούν». Για μη επαρκή μέτρα ασφαλείας μίλησε ο κ. Ράιαν, επισημαίνοντας ότι «χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες μέχρι να παραδεχτεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση».
Οι δυο υποψήφιοι αντιπρόεδροι κλήθηκαν να απαντήσουν και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Πολ Ράιαν δήλωσε ότι η Τεχεράνη έχει ενδυναμωθεί λόγω της «έλλειψης αξιοπιστίας», όπως είπε, της κυβέρνησης Ομπάμα . Απαντώντας ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ «έχουν επιβάλλει τις πλέον αποτελεσματικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ σε βάρος του Ιράν» και σημείωσε ότι το Ιράν δεν έχει ακόμη πυρηνικό όπλο.
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: