Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ «Αν ντρέπεστε που σας στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, να μας το πείτε» «Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε. Εσείς ξέρετε;», τόνισε ο Φ. Σαχινίδης

«Αν ντρέπεστε που σας στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, να μας το πείτε»
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
Αιχμές και μία... πρόσκληση προς τη Νέα Δημοκρατία άφησε χθες ο υπεύθυνος Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος επ' αφορμή της ομιλίας του για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 έβαλε...
θέμα «συνεννόησης» της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος ουσιαστικά προς το Μέγαρο Μαξίμου, ρώτησε με νόημα αν εξακολουθούν να θέλουν στη ΝΔ τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ - μάλιστα έκανε λόγο για «διαρροές» και υπονοούμενα.
«Να τους υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και στηρίζει την κυβέρνηση. Δεν δεσμεύτηκε ότι θα φιμωθεί. Συμμετέχει ισότιμα στις αγωνίες της κυβέρνησης. Αναρωτηθείτε, λοιπόν. Θέλετε τη στήριξη που τόσο απλόχερα το ΠΑΣΟΚ σας προσφέρει; Ναι ή όχι; Σας ενοχλεί ή ντρέπεστε που είστε κυβέρνηση με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Φ. Σαχινίδης, ο οποίος είναι από τους βασικούς συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό και οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν συνέχισε τυχαία την αποστολή του μηνύματος προς τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας τα ερωτηματικά και ζητώντας απάντηση: «Αν σας ενοχλεί η παρουσία μας ή αν κρίνετε ή εκτιμάτε ότι θέλετε να μείνετε μόνοι με τη ΔΗΜΑΡ ή να κάνετε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, να μας το πείτε ανοιχτά. Οχι με διαρροές, ούτε με υπονοούμενα. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε. Εσείς ξέρετε; Θα περιμένουμε και στο μεταξύ θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα να στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαχινίδης ανέδειξε τις σαφείς αιχμές είτε για να απαντήσει ενδεχομένως στην κριτική που είχε ασκήσει προχθές ο κ. Σταϊκούρας για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είτε για να επιτεθεί εμμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου για το ότι κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Μέρκελ (ενώ έγινε απ΄την καγκελάριο) δεν έγινε θετική αναφορά για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από το 2009 μέχρι το 2011.
Ζήτημα ενημέρωσης έθεσε, δε, χθες και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: