Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

«Τζιχάντ» από τη Χρυσή Αυγή

Ανδρες των ΜΑΤ παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του θεάτρου Χυτήριο, το οποίο πολιορκήθηκε από θερμόαιμους πιστούς, βουλευτές και μέλη της Χρυσής ΑυγήςΠαρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ έξω από το θέατρο Χυτήριο όπου είχε πρεμιέρα η παράσταση «Corpus Christi». Περίπου 100 θερμόαιμοι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Ιερά Οδό προκειμένου να...
αποτρέψουν την πρεμιέρα που για τους ίδιους λόγους είχε ματαιωθεί και στις 4 Οκτωβρίου.

Ανδρες των ΜΑΤ παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του θεάτρου Χυτήριο, το οποίο πολιορκήθηκε από θερμόαιμους πιστούς, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής
Ανδρες των ΜΑΤ παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του θεάτρου Χυτήριο, το οποίο πολιορκήθηκε από θερμόαιμους πιστούς, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής
Στον... ιερό πόλεμο, τα μέλη των παραθρησκευτικών οργανώσεων είχαν υπερασπιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν να τους ενισχύσουν. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας από αυτούς, ο Χρήστος Παππάς, παρενέβη σε αστυνομική επιχείρηση και απελευθέρωσε έναν προσαχθέντα!
Η ένταση αυξήθηκε όταν στο σημείο έφτασαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος, η Βασιλική Κατριβάνου, η Μαρία Ρεπούση και ο Νίκος Μπίστης, οι οποίοι ήθελαν να δουν την παράσταση.
Την ίδια ώρα, μέσα στο θέατρο, εγκλωβισμένοι παρέμεναν οι ηθοποιοί και οι λοιποί συντελεστές. Τελικά, η πρεμιέρα ματαιώθηκε για δεύτερη φορά και η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές.
Ο Πετρος Τατσόπουλος (αριστερά) και ο Νίκος Μπίστης καταγγέλλουν φασιστικό και παραεκκλησιαστικό μεσαίωνα
Ο Πετρος Τατσόπουλος (αριστερά) και ο Νίκος Μπίστης καταγγέλλουν φασιστικό και παραεκκλησιαστικό μεσαίωνα
Το «Corpus Christi» έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις παραθρησκευτικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι προσβάλλει τον Ιησού και τους Αποστόλους. Εκτροπα είχαν σημειωθεί και στις 4 Οκτωβρίου, όταν πιστοί είχαν καταφέρει να ματαιώσουν την πρεμιέρα που είχε προγραμματιστεί τότε. Δύο φορές μέχρι σήμερα, η πλευρά των πιστών προσπάθησε με ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει την παράσταση, αλλά και τις δύο φορές απορρίφθηκαν.
Επίθεση
Χθες τα μέλη των οργανώσεων άρχισαν να μαζεύονται έξω από το θέατρο γύρω στις 8, φωνάζοντας συνθήματα κατά των θεατών που θέλησαν να παρακολουθήσουν το έργο. Λίγη ώρα μετά, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο, απωθώντας το πλήθος προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκαλώντας την αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια, τα δύο ρεύματα της Ιεράς Οδού έκλεισαν, από την Κωνσταντινουπόλεως μέχρι Πειραιώς.
Το πλήθος παρέμεινε στο σημείο μέχρι αργά, αποτρέποντας κάθε θεατή που προσερχόταν να δει την παράσταση. «Ζητάμε από την αστυνομία να μας βοηθήσει να κάνουμε τη δουλειά μας και να επιτρέπει την είσοδο των θεατών στο θέατρο», δήλωσε στο «Εθνος» η επιμελήτρια της παράστασης Β. Παναγοπούλου.
«Αυτές οι ενέργειες μας γυρίζουν 40 χρόνια πίσω. Μόνο η χούντα απαγόρευε παραστάσεις. Μόνο που σήμερα, στην απαγόρευση λαμβάνουν μέρος μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου», δήλωσε στο «Εθνος» το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης, που πήγε ως θεατής στο «Χυτήριο». «Ηρθα να δω την πολυσυζητημένη παράσταση. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, σε κάποιους όχι. Το να πραγματοποιηθεί όμως είναι θέμα συμβολικό, που αφορά τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό μας...».
ΕΘΝΟΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: