Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Βουτιά στη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς ετοιμάζεται να κάνει η Ιπποκράτους

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Βουτιά στη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα και ώς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να προσεγγίσει τους.. απογοητευμένους ψηφοφόρους του.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κήρυξε ουσιαστικά χθες την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στους επικεφαλής των περιφερειακών και νομαρχιακών οργανώσεων από τους οποίους ζήτησε να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας για ενδυνάμωση του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα αξιοποιήσει τα Σαββατοκύριακα που απομένουν ώς τις κάλπες για περιοδείες στους περισσότερους νομούς της χώρας όπου για συναντήσεις με τοπικούς φορείς επιδιώκοντας τον διάλογο με την κοινωνία. Στη μάχη θα ριχτούν, συνέχισε, και όλα τα επώνυμα στελέχη, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος προκειμένου μέσα από μία συλλογική προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα θα αποφευχθούν όσο είναι δυνατόν οι μεγάλες συγκεντρώσεις.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απευθυνθεί σε μια μεγάλη δεξαμενή κοινωνικών και άλλων ομάδων, αναφέροντας ενδεικτικά τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, του συνδικαλιστικού κινήματος, της κοινωνίας των πολιτών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού χώρου, τους πυρήνες των παλαιών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της νεολαίας, του χώρου της διανόησης και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Βενιζέλου και σε κομματικά στελέχη ακόμη και του Εθνικού Συμβουλίου που κάποια στιγμή «αλλαξοπίστησαν» και «πέρασαν στην αντίπερα όχθη» αλλά αξίζει να γίνει προσπάθεια να επιστρέψουν στο κόμμα.
Από την πλευρά τους, οι κομματικοί παράγοντες μετέφεραν στον κ. Βενιζέλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις οργανώσεις, με κύριο αυτό της έλλειψης οικονομικών πόρων που οδηγεί ορισμένες απ' αυτές σε κλείσιμο.
Χθες πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολίασε (Real) ότι το ΠΑΣΟΚ κατάντησε μουσείο. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι μουσεία. Τα κόμματα πρέπει να είναι ζωντανοί οργανισμοί και να ανανεώνονται. Δυστυχώς, εμείς το αφήσαμε και έγινε μουσείο. Και τώρα είναι ένα είδος προς επίσκεψη, είναι ιστορικό, τίποτα παραπέρα. Γι' αυτό χρειάζεται, όπως πολύ σωστά είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μια αναγέννηση, και αναζωογόνηση» επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: