Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΠΟ - Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στην Υγεία και το μέλλον του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2012   Τοπικά

Σε στάση εργασίας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΨΝΠΟ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις όσες οδυνηρές αλλαγές φέρνει το μνημόνιο 2 και ειδικά για τα όσα...
προβλέπονται στον τομέα της υγείας.
Η στάση έγινε από τις 12 μέχρι τις 3μμ. με τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται στο κεντρικό κτίριο του ΨΝΠΟ, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματά τους για διατήρηση όλων των θέσεων και των δομών μετά από την απορρόφηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου από το γενικό.
Ο κ. Τσιάρας
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Τσιάρας η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει διοργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ. «Αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε μια στάση εργασίας, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα τα οποία έχουν φέρει τα μνημόνια.
Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του τυφώνα αυτών των αντιλαϊκών και βάρβαρων πολιτικών. Με τα μνημόνια 1 και 2 έχουμε απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταργήσεις οργανισμών. Αποκορύφωμα είναι ότι, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση του κατώτερου μισθού, την πρόνοια που μεταφέρεται στο υπουργείο εργασίας, την περικοπή φαρμάκων και δαπανών πλήττονται άμεσα όλοι οι πολίτες και ειδικά οι υγειονομικοί. Τα 136 νοσοκομεία γίνονται 82.
Έχουμε προβλήματα, συναδέλφους που αυτή τη στιγμή, με τις κρατήσεις που μας κάνουν δεν παίρνουν ούτε τριάντα ευρώ. Είναι ανοιχτοί σε δάνεια, σε τράπεζες και στο παρακαταθηκών και δανείων. Ζητούμε παρέμβαση για περικοπή, αν όχι πάγωμα, του κεφαλαίου και των δόσεων».
Αβεβαιότητα για το μέλλον
Όπως είπε ο κ. Τσιάρας υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο το δικό τους όσο και των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από τις δομές του ΨΝΠΟ.
Επιπλέον όπως υπογράμμισε παρά τις φιλότιμές προσπάθειες των βουλευτών ενώ είχαν ζητήσει τέσσερα συγκεκριμένα σημεία, ότι έχει σχέση με το ψυχιατρικό τμήμα να γίνει ψυχιατρικός τομέας είναι το μόνο που έχει χρεωθεί στον εφαρμοστικό νόμο, αλλά τους παραπέμπει ότι με τη συνένωση ο ψυχιατρικός τομέας θα ενταχθεί στα ψυχιατρικά τμήματα.
«Στις επαφές που είχαμε με την νομική σύμβουλο στο υπουργείο, την κα Τσουφλίδου, μας έχει καθησυχάσει. Αυτό όμως θα φανεί στην πράξη με την εφαρμογή. Αν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις και οι δομές, με το νέο οργανισμό που θα γίνει. Αν δεν καλυφθούν θα έχει χάσει και η Πιερία και οι εργαζόμενοι και η ψυχική υγεία».

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: