Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μέτωπο με Βενιζέλο ανοίγει ο Σαμαράς - Αρχισαν τα γαλάζια πυρά πριν καν την επίσημη εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
Το πλαίσιο της μετωπικής σύγκρουσης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο άρχισαν να διαμορφώνουν στη ΝΔ, καθώς από το γαλάζιο επιτελείο κρίθηκε σκόπιμο να μην περιμένουν την επίσημη εκλογή του υπουργού Οικονομικών στην.. ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την παραίτησή του από την κυβέρνηση, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αλλά να αρχίσει άμεσα η προεκλογική στοχοποίησή του.
Από χθες ο κ. Βενιζέλος είναι αποκλειστικός στόχος των γαλάζιων πυρών, με τη ΝΔ να τον κατηγορεί ότι «τάζει στους πάντες τα πάντα» και πως πρωταγωνιστεί στην αναβίωση των «πιο νοσηρών φαινομένων κομματισμού». Η επιθέσεις της Λεωφόρου Συγγρού συνδυάστηκαν με καταγγελίες για «αθρόες προαγωγές και τοποθετήσεις ημετέρων» σε προνομιακές θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών, και σε άλλα υπουργεία - καταγγελίες που διαψεύστηκαν, ωστόσο, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.
Η επίθεση εναντίον του κ. Βενιζέλου θα κλιμακωθεί την επόμενη εβδομάδα και βασικός στόχος της ΝΔ, όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη του κόμματος, θα είναι να αναδείξει μια εικόνα «αναξιόπιστου και αναποτελεσματικού» πολιτικού αρχηγού. Προς την κατεύθυνση αυτή, το γαλάζιο επιτελείο θα προβάλλει ιδιαίτερα το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο «ξόρκιζε» ο κ. Βενιζέλος τον περασμένο Ιούνιο για να επιβληθεί τον Σεπτέμβριο. Ακόμη θα εστιάσουν στους χειρισμούς του περασμένου Αυγούστου που είχαν ως αποτέλεσμα την ξαφνική αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας και την περαιτέρω επιδείνωση του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Σαμαράς στον δρόμο προς τις κάλπες θα επενδύσει σε μια σκληρή σύγκρουση με τον κ. Βενιζέλο, όχι μόνον γιατί εκτιμάται ότι μέσα σε ένα πολωτικό κλίμα θα συσπειρωθεί η γαλάζια βάση, αλλά κι επειδή θα γίνει πιο καθαρό το μήνυμά του κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Από χθες, εξάλλου, από το γαλάζιο επιτελείο επιτελείο μπήκε σε εφαρμογή και ένα πρόγραμμα στοχευμένων συναντήσεων του προέδρου της ΝΔ, που αποβλέπουν στην προσέγγιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων κτηνοτρόφων στους οποίους και παρείχε δεσμεύσεις για την εξεύρεση ισοδύναμου μέτρου που θα αναπληρώνει το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, της λεγόμενης εξισωτικής αποζημιώσης που κατέληγε στους κτηνοτρόφους και πλέον περικόπτεται. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε αντίστοιχο κονδύλι να καταλήξει και φέτος στους κτηνοτρόφους, μέσω της επιπλέον φορολόγησης των κερδών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Χθες το απόγευμα, με αφορμή και την Ημέρα του Καταναλωτή, ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, να αρχίσει μια εκστρατεία μείωσης των τιμών στην αγορά.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: