Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2 - βίντεο

http://vstatic.dolcdn.gr/vimawebstatic/E08B54E932F771F2EFA58631B0AF49DA.jpg 
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2012
Ο υπνωτισμένος Ολυμπιακός του β' ημιχρόνου δέχθηκε την αφόρητη πίεση της Μέταλιστ που μονολότι έχασε πέναλτι στο 78', έφτασε στην...
ανατροπή με τα γκολ των Βιγιάγκρα και Ντέβιτς (2-1). Το γρήγορο γκολ του Μαρκάνο και οι ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου είχαν στήσει σκηνικό πρόκρισης στο Καραϊσκάκη.
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Οβίντιου Αλίν Χάντεγκαν (Ρουμανία)
Γκολ: 15' Μαρκάνο - 81' Βιγιάγκρα, 87' Ντέβιτς
Κίτρινες κάρτες: 57' Ορμπάιθ / 32' Βιγιάγκρα, 37' Μπλάνκο
Κόκκινες κάρτες:

H εικόνα του αγώνα:
Δυνατό ξεκίνημα, ασφυκτικό πρέσινγκ και ένα γρήγορο γκολ ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ. Οι παίκτες του τού τα έδωσαν όλα. Χαμένες ευκαιρίες στην αρχή του ματς με δοκάρι του Μιραλάς, πίεση σε όλες τις γραμμές με αποτέλεσμα οι της Μέταλιστ να κάνουν λάθη και γκολ από τον Μαρκάνο, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο ματς σκόραρε με κεφαλιά.
Ηταν το 15ο λεπτό όταν ο Μιραλάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ισπανός, ο οποίος αντικατέστησε τον τιμωρημένο Μέλμπεργκ, βρήκε στόχο και έβαλε σε θέση οδηγού τους ερυθρόλευκους. Βέβαια, για τη Μέταλιστ δεν άλλαζε κάτι, αφού ο στόχος των δύο γκολ παρέμενε, αλλά το καλό για την ελληνική ομάδα ήταν ότι ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου βοηθούσε σε μία ευρεία νίκη. Μάλιστα, αυτή θα μπορούσε να... χτιστεί στο 21' αν η κεφαλιά του Τοροσίδη δεν έβρισκε στο δοκάρι
Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους του καταιγιστικού Ολυμπιακού είναι οι διπλάσιες τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων απέναντι σε μία ομάδα που προσπαθούσε να αμυνθεί, δεν ήξερε να το κάνει, αλλά ούτε είχε τα φόντα να βγει με αξιώσεις μπροστά. Ο Ολυμπιακός λειτουργούσε άψογα σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο κακό ήταν η απώλεια του τραυματία Αριέλ Ιμπαγάσα.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονταν σύνεση για να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0, αλλά η Μέταλιστ έκανε ό,τι δεν είχε κάνει σε 1,5 ημίχρονο. Τον πίεσε αφόρητα, έκανε περισσότερες τελικές και τον απείλησε με αποκλεισμό.
Μπορεί ο Ντέβιτς να έχασε πέναλτι στο 78' και οι καρδιές των Ολυμπιακών να πήγαν στη θέση τους, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 81' όταν ο Βιγιάγκρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, πρόλαβε τον Μέγερι και ισοφάρισε.


Με έναν Ολυμπιακό να έχει χάσει το κέντρο από τους τραυματισμούς των Ιμπαγάσα και Μανιάτη, τα πράγματα έδειχναν και δυστυχώς ήταν άσχημα. Οι Ουκρανοί ξεδιπλώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και με την ελληνική ομάδα να... τρέμει από το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα.
Ο Ντέβιτς στο 87ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο εφιάλτης για τον Ολυμπιακό έγινε πραγματικότητα. Ενας εξαιρετικός, ιδανικός Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και δη στο πρώτο εικοσάλεπτο βρέθηκε στα... τάρταρα βγάζοντας τα μάτια με τα ίδια του τα χέρια. Η Μέταλιστ πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε αυτή την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League.
Το κλειδί του αγώνα:
Πού πήγε ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου; Σίγουρα οι απώλειες Ιμπαγάσα και Μανιάτη έπαιξαν σημαντικό ρόλο, αλλά που πήγαν οι δυνάμεις των "ερυθρολεύκων", η πίεση και ο αιφνιδιασμός. Αλλος Ολυμπιακός στο β' μέρος, άλλη Μέταλιστ, άλλο παιχνίδι. Ακόμα και στο 1-1 των Ουκρανών, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την πρόκριση.
MVP:
Ο Ντέβιτς μπορεί να έχασε το πέναλτι, λυτρώθηκε όμως από το γκολ της νίκης-πρόκρισης της Μέταλιστ.
Ο αδύναμος κρίκος:
Εξαφανισμένος ο Τζιμπούρ στο δεύτερο ημίχρονο. "Εσκασε" από την προσπάθεια και δεν βοήθησε.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (58' Μανιάτης), Ιμπαγάσα (45' Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.
Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς-Βιγιάγκρα, Παπά Γκουεγιέ, Τορσιλιέρι, Πσενίτσνικχ-Τόρες, Κλέιτον Σαβιέρ, Μπλάνκο-Σόσα, Τάισον, Mάρλος (46' Ντέβιτς).
http://www.contra.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: