Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σε λευκό κλοιό και πάλι η Πιερία!

Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012
Έντονες και διαρκείς χιονοπτώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας – Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και σήμερα-  Κλειστά χθες τα σχολεία του δήμου Κατερίνης καθώς και τα σχολεία Δίου.. και Λιτοχώρου

Σε λευκό κλοιό μπήκε και πάλι από χθες το πρωί η Πιερία με τις χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους με ιδιαίτερη ένταση και αυτή τη φορά.
Δεν πρόλαβαν να λιώσουν τα χιόνια στην περιφέρεια και το νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξε και πάλι το νομό δημιουργώντας και αυτή τη φορά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Η χιονόπτωση με εναλλαγές βροχής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Τη βροχή όμως πολύ γρήγορα διαδέχθηκε και πάλι το χιόνι και όπως ήταν αναμενόμενο σήμανε νέος συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες, που πάντως αυτή τη φορά φρόντισαν να ενημερώσουν πως και πάλι τίθενται σε κατάσταση εγρήγορσης.
Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης οι χιονοπτώσεις δεν είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμος Κατερίνης
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Κατερίνης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «
Το τηλέφωνο, όπου μπορείτε να απευθύνεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι το 23510- 31000(Δημοτική Αστυνομία)- 2351350410(Γραφείο Δημάρχου).
 
Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων(ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ) καλούμε τους δημότες να προβούν στις εξής ενέργειες:
1.Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισμό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2.Συνιστάται  στους πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους πεζοί ή με τα αυτοκίνητά τους.
3.Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συμπίπτει µε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε ανήλια μέρη, ενώ γενικότερα παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.
4. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις οδηγίες της τροχαίας. Παράλληλα, να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
5.Σε περίπτωση χιονόπτωσης οφείλουν να καθαρίζουν το πεζοδρόμιό τους. Επίσης να σταθμεύουν το όχημά τους σε στεγασμένους χώρους ή σε σημείο που δεν θα εμποδίσουν τον αποχιονισμό των οδών.
6.Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας  εφοδίων, καθώς και ζωοτροφών για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Ο καιρός
Για σήμερα Τετάρτη το πρωί περαιτέρω περιορισμός φαινομένων με ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν τα πόδια της Χαλκιδικής και κυρίως η Πιερία που θα σημειωθούν κανονικές χιονοπτώσεις και στις πεδινές περιοχές. Θερμοκρασία -5 - 50 Κελσίου.

ΣΧΟΛΕΙΑ
Κλειστά παρέμειναν χθες τα σχολεία στο δήμο Κατερίνης καθώς και στα διαμερίσματα Λιτοχώρου και Δίου. Νεότερες ανακοινώσεις αναμένονταν στη διάρκεια της ημέρας και για σήμερα, αφού η χιονόπτωση θα συνοδευτεί από ισχυρό παγετό σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: