Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΑΞΕ Ο "ΣΤΑΒΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ" , ΑΠΟ "ΕΝΑΣ" ΣΕ "ΤΡΕΙΣ", ΑΛΛΑ Η "ΚΟΠΡΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ Ο ΛΑΟΣ..ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ; (του Δημ.Καλαϊτζή)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTAZjDpSBCSgmeHTROzmdFDTqXpphg94RD0fk1Epl76rN2lKU-8HadaXKEVYdTgHjEY7y_nYPtLydECCaUPiyyE58TUwH_eJ7v-0iJE7WxMFbbYrz4Geddd2EGtcfVkoM_g3yUkyUbFAY/s320/%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%96%CE%97%CE%A3+%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%99%CE%9F.jpg 
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012
Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τις 3.000 βόδια, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών...
των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.
Ο "σταβλάρχης του Αυγεία" δεν αποτελούσε τίτλο καμίας Ελληνικής εφημερίδος, κανενός ελληνικού ειδησεογραφικού site.
Αλλά αποτέλεσε τον Ιανουάριο του 2010 "Τίτλο Γερμανικής οικονομικής εφημερίδας".
Έτσι παρομοίαζε τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που μάχονταν στην ΕΕ, για να μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους, περί της αναγκαιότητας του Προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδος.
Ήταν για την εφημερίδα ο ΣΤΑΒΛΑΡΧΗΣ του Αυγεία, ή αν θέλετε ο Ηρακλής της μυθολογίας, που προσπαθούσε να κάνει τον άθλο του, να καθαρίσει τον "κόπρο".
Ως "κόπρος" του Αυγεία της μυθολογίας μας, η Γερμανική εφημερίδα, παρουσίαζε την οικονομική κατάσταση ,που άφησε "στον στάβλο" που λέγεται Ελλάδα, ο Αλογοσκούφης και η παρέα του.
Βέβαια αν ψάξει κανείς βαθύτερα, πίσω από τις τότε αγριάδες της ΕΕ, υπήρχε και συνευθύνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείμματος του Αλογοσκούφη, ίσως αποτελούσε συμφωνία Καραμανλή Μπαρόζο, για να πετύχει η τότε Κυβέρνηση, να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να φορτώσει ευθύνες δικές της, σε πλάτες άλλων.
Έτσι, ως άλλος Ηρακλής, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, προσπαθούσε να παρουσιάσει, ένα καθαρό 'στάβλο", απαλλαγμένο από τον "κόπρο".
Σύμφωνα με τα δείγματα της 19-1-2010, στην ΕΕ, η πρώτη "φωτογραφία" του "στάβλου" που παρουσίασε τότε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδειξε να πείθει του Ευρωπαίους, ότι ο "στάβλος" μπορούσε να ψιλοκαθαριστεί και ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε ξανά την δημιουργία "κόπρου", γιατί αν ο άθλος γινόταν τότε, θα ήταν δύσκολο να ξανασυμβεί, εξάλλου και η ΕΕ "δήλωνε ότι" δεν θα επιτρέψουμε ξανά να μετατραπεί η Ελλάδα σε " κόπρο" του Αυγεία, γιατί η δυσοσμία και η "μυρωδιά" θα επηρεάσει και την ίδια την Ευρώπη.
Έτσι δύο χρόνια μετά, και μετά την θεωρούμενη αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου να καθαρίσει τον "κόπρο του Αυγεία" και να έχει (οικονομικά) καθαρό τον "στάβλο" που λέγεται Ελλάδα , ήλθε η κυβέρνηση συνεργασίας της Ελληνικής Τρόικας, να "καθαρίσει την κατάσταση", βάσει ενός σχεδίου που υπέγραψε και πέτυχε στις 27 Οκτωβρίου 2012 ο "αποτυχών" πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μόνος του δεν μπόρεσε να καθαρίσει τον "κόπρο του Αυγεία".
Έτσι στον "καθαρισμό" του "κόπρου" συμβάλλει ο "λαός" με τις θυσίες του και επειδή και μετά από αυτό, μόνος ο Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να περάσει ολόκληρη "τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού Λαού", χρειάστηκε και τη βοήθεια του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη.
Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που λέει, ότι ο "κόπρος του Αυγεία" ήταν τόσος πολύς, που το φορτίο ήταν βαρύ και ο καθαρισμός του αδύνατος από "έναν μόνο".
Δύο λύσεις υπήρχαν, ή κλείνει ο "στάβλος" που λέγεται Ελλάδα (δηλαδή χρεοκοπούμε), ή καθαρίζεται με την συνεχή συνδρομή του λαού (εξαθλίωση) , που είναι υποχρεωμένος να έχει συνεχώς στη μύτη του την "κόπρο" και να ανέχεται τις δυσοσμίες του πολιτικού συστήματος (ανικανότητα και αμετανόητη στάση).
Ο ένας των "καθαριστών του στάβλου" (Γ. Παπανδρέου), πληρώνει το μάρμαρο (και καταποντίζεται δημοσκοπικά), γιατί δεν κατάφερε να "καθαρίσει τον στάβλο" από την "κόπρο του Αυγεία" που άφησε ως παρακαταθήκη ο Καραμανλής, ο  Αλογοσκούφης  και η παρέα τους..
και οι άλλοι δύο  του "εταίρων" δεν πάνε και καλύτερα, αφού άργησαν να σταθούν αλληλέγγυα, όχι τόσο στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά στις απαιτήσεις των καιρών και στην παροχή βοήθειας (συναίνεσης) στο καθαρισμό του "στάβλου", για τον "λέρωμα του οποίου" , το κόμμα της ΝΔ είχε την μεγαλύτερη των ευθυνών..
Και με τους νέους "τρείς σταβλάρχες" να προσπαθούν και τον λαό να υπομένει, υπάρχουν και οι "μή μου άπτου" κομματικοί σχηματισμοί της αριστεράς, που δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν στη λογική παροχής βοήθειας "καθαρισμού της κοπριάς", γιατί εκείνοι δεν την δημιούργησαν και αναμένουν την "αποτυχία" των "καθαριστών" και την "κόπωση του λαού", για να καρπωθούν τα οφέλη (πολιτικά).
Και αναρωτιέται κανείς, είτε με τη στάση των τριών, είτε με τη στάση των υπολοίπων, η "κόπρος του Αυγεία " θα καθαρίσει; Η οικονομία θα αναστηλωθεί;
(ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: