Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Περιοριστικοί όροι για τον Άκη Τσοχατζόπουλο



Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2012
Εντολή για την δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έδωσε ο εφέτης Θ. Κανελλόπουλος μετά την απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν..
έσχες».
Στον κ. Τσοχατζόπουλο επιβλήθηκαν επιπλέον οι περιοριστικοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ποσού 150 χιλιάδων ευρώ.  
Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σε απολογία καθώς κρίθηκε ανειλικρινής η δήλωση «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το 2010 για τη χρήση του 2009, μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αφορούν τη λήψη δύο δανείων.
Για το επίμαχο ακίνητο, ο κ. Τσοχατζόπουλος με δηλώσεις του έχει διευκρινίσει ότι η κατοικία δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και ότι έχει θέσει στην διάθεση της Βουλής όλα τα στοιχεία τα οποία, όπως τονίζει, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.
Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην υπουργό αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή, καθώς, όπως επιμένουν, με το υπόμνημα που έχει υποβάλει ο κ. Τσοχατζόπουλος δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί.ΠΗΓΗ ΑΝΤ1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: