Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η δημοκρατική-αριστερή απάντηση στην κρίση της χώρας: Ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZQqhuBlVVbM3ZGF2k69aHn9TrOcv0rWK_-nW05r_avvv3t490wg 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012
Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων αντιμετώπισης της μεγαλύτερης κρίσης της χώρας τα τελευταία .. 50 χρόνια. Μας έχει οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης και κινδύνου χρεοκοπίας.
Πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν μπορούν να υλοποιηθούν γιατί οι  παραδοχές της χώρας και οι κεντρικές τους επιλογές στηρίζονται σε μία διαφορετική πραγματικότητα από  αυτήν της Ελλάδας του 2012. Οτι οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ. Γι αυτό  καταψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι  και ΙΙ και την νέα δανειακή σύμβαση .
Η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το κόμμα αυτό σε αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο. Απώλεσε τα λαικά του ερείσματα, προάσπισε τα μεγάλα συμφέροντα, συνέχισε το κληροδοτημένο από την Δεξιά  πελατειακό κράτος,  τον κομματικό καιροσκοπισμό και οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ.
Μήπως λοιπόν η πρόταση της ΝΔ απαντά στην σημερινή κρίση:  Απαντήσαμε από χρόνια όχι διότι  προτάσσει το ιδιωτικό συμφέρον   επί του δημοσίου, ενώ  η ΔΗΜΑΡ  υποστηρίζει ότι το δημόσιο συμφέρον υπερέχει για το καλό όλων.
Η ΝΔ προβάλλει τον  κόσμο της υπερκατανάλωσης,  της απόλαυσης, της μιντιοκρατίας, ενώ  η ΔΗΜΑΡ  εκφράζει  το δέον, το καθήκον, την ιστορική επιταγή.
Εξάλλου την ΝΔ την ζήσαμε και στο παρελθόν και πρόσφατα. Οδήγησε την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, άφησε ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το εμπορικό ισοζύγιο, σκάνδαλα οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού, κράτος συμβασιούχων και ημετέρων. Τίποτε ζωογόνο  πίσω της μετά την πενταετή της διακυβέρνηση.
Η μετακίνηση του ΠAΣΟΚ σε συντηρητικές –νεοφιλελεύθερες θέσεις για την πολιτική και την οικονομία, η μετακίνηση των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, είτε σε παλαιοκομμουνιστικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις, είτε σε θέσεις αριστερίστικου ριζοσπαστισμού, παίρνοντας διαζύγιο από την ουσιαστική, προοδευτική διαχείριση των σύγχρονων προβλημάτων, δημιουργεί ένα μεγάλο πολιτικό κενό.  Αυτό επιθυμεί να καλύψει η Δημοκρατική Αριστερά.
Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές πλατφόρμες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Διαμορφώνονται και με το παράδειγμα ζωής και με την ανάληψη ρίσκου και πολιτικού κόστους.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και  της πολιτικής οικολογίας, σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ενταγμένες και ανένταχτες, που αρνούνται το στείρο καταγγελτισμό, τις πρακτικές της βίας και του περιθωρίου και πιστεύουν σε μια σύγχρονη δημοκρατική, ευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική αριστερά. Την κυβερνώσα Αριστερά.
Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μέσα και έξω από τα κόμματα που έχουμε κοινό στόχο την  πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα : την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και την δημιουργία μιας Ελλάδας πραγματικά ευρωπαϊκής με  εργασία, αξιοκρατία,  ευνομία, κοινωνική δικαιοσύνη, την αφύπνιση και δραστηριοποίηση  των πολιτών, ώστε (διεφθαρμένα) πρόσωπα  και φθαρμένες πολιτικές να τεθούν στο περιθώριο και  να προωθήσουμε στο πολιτικό στερέωμα ένα νέο πολιτικό προσωπικό αποτελούμενο από  πρόσωπα ικανά,  άφθαρτα,  εγνωσμένης αξίας  και κοινωνικής προσφοράς που δεν διαχειρίστηκαν  δημόσιο χρήμα  και εξουσία σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο καταδικασμένη στην κοινωνική συνείδηση,  ώστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν να μη γίνουμε, που  θα υποτάσσουν το εγώ στο εμείς, το ατομικό συμφέρον στο κοινωνικό συμφέρον. 
Νομαρχιακό Γραφείο Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: