Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χάσαμε τον πάτο, stop!...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τα μαύρα οικονομικά μαντάτα εκ Πολωνίας και τις αγριάδες του ΔουΝουΤου που ακολούθησαν εκείνες της Κομισιόν η καλλικέλαδη κυρία Πολυτίμη εκτίμησε την κατάσταση, άδοντας:
«το κακό παραμονεύει και τη χώρα υπονομεύει» με την υπενθύμιση ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Αντώνης θέλγει»! Την έθελξε η παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και περίμενε εναγωνίως μπας και προκηρυχτούν εκλογές για να ξεκινήσει τον δικό της αγώνα. Αλλά πού;… Την έφαγε η αγωνία με τους πάτους στα βαρέλια που «ξεπατώνονται» και καμάρωσε τον Αντώνη της (!) όταν είπε στη ΔΕΘ για «άπατους πάτους»! (Η απόδοση είναι δική της).

Ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, άφησε τη σύζυγο με την «τσοκαρία» της τηλεοπτικής «κοινωνικής μαγειρικής» που θα ‘λεγε κι ένας Ψαθάς, ανέβηκε στο ανώτατο επίπεδο διανόησης, και είπε μαζί με τον Ελύτη:  «Όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.»

Η θεία, παρασυρμένη από τα κηρύγματα ανυπακοής του ΚΚΕ, γλίστρησε προς τον Σουρή και απάντησε: «Πολύ τιμάται παρ’ εμού ο Γιάννης Μιχελάκης / που είναι πάντα σοβαρός και φαίνεται γαλάντης»!

«Κυρία Πολυτίμη, σε τι συνίσταται η γενναιοδωρία σου με τη νέα ΝουΔου;» απόρησε ο αναλυτής.

«Κοιτάζουν τον κοσμάκη στα μάτια και θα αποκαταστήσουν τις συντάξεις πείνας» εξήγησε εκείνη.

«Μα τώρα, στα γεράματα, στέκουμαι ομπρός στην άβυσσο ήσυχα, άφοβα, δε φεύγω πια, δεν εξευτελίζουμαι. Όχι εγώ, ο Οδυσσέας που πλάθω.» σιγοψιθύρισε ο Αφεντούλης, αντιγράφοντας τον Καζαντζάκη. Από τη συνέντευξη του Αντώνη βάστηξε τη λέξη: «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!» και τον εμπιστεύτηκε. «Είναι το καλούπι για να χυθεί ο μελλούμενος άνθρωπος».

Αναγνώστες μου! Μόλις πληροφορηθήκατε τις επιδράσεις στο ζεύγος της υπόσχεσης του Αντώνη για είσοδο των μεγάλων της ελληνικής λογοτεχνίας στα σχολεία. Τη συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ και εν δυνάμει Πρωθυπουργού την παρακολουθήσατε όσοι θέλατε και καθένας μπορεί να κρίνει. Εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα είναι ότι ο Αντώνης μίλησε από καρδιάς. Γι’ αυτό στη ρύμη του λόγου ονόμασε «μνημόσυνο» το Μνημόνιο! «Any objection;» (Καμιά ένσταση;) «Εκκωφαντική» σιωπή. Ιδού η συναίνεση! Πάντως ο αναλυτής συμβουλεύει όλους όσοι έχουν προγραμματισμένα μνημόσυνα προσεχώς ας τα κάνουν την προσεχή Κυριακή, καλού κακού. Μόλις ξοφλήσουμε τα «συμφωνητικά» της 21ης Ιουλίου τα κόλλυβα θα μοιάζουν με χαβιάρι. Πένθιμα και μαύρα!

Εκείνο που αγνοείτε και αποκαλύπτει σήμερα ο αναλυτής είναι τι συνέβη μετά τη συνέντευξη του Αντώνη. Ο Πρόεδρος ζήτησε να ακούσει την κριτική του αναλυτή. Ναι, εμπιστεύεται τον τρόπο με τον οποίο ο Αφεντούλης αφουγκράζεται την κοινωνία και όσοι πετάξατε τη φυλλάδα επιστρέψτε στην ανάγνωση για να μιλήσουμε σοβαρά. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

«Πότε θα ξουρίσεις το μουστάκι;» ρώτησε ο θείος τον κ. Χρύσανθο.

«Γιατί;» απόρησε εκείνος.

«Κι οι σοσιαλιστές έτσι ξεκίνησαν το ’81 και τώρα ξουρίζουν όλους εμάς, θεμά τα μέτρα τους!» εξήγησε ο αναλυτής.

«Θείε το μουστάκι αποτελεί διαπραγματευτικό ατού για να αναθεωρήσουμε το Μεσοπρόθεσμο. Μόλις συναντηθούμε με την Άγκελα θα τη φιλήσει ο Χρύσανθος σταυρωτά!» παρενέβη ο Πρόεδρος.

«Τότε ρίξε λίπασμα!» είπε ο Αφεντούλης στον κ. Λαζαρίδη.

«Αντώνη πάρε το τιμόνι!» ακούστηκε μια γνωστή φωνή και από ένα διπλανό δωμάτιο μπήκαν η κυρία Πολυτίμη μαζί με την κυρία Γεωργία. «Να σε φιλήσω Πρόεδρε. Έσκισες!» είπε η θεία κι άρχισε τους ασπασμούς με τον Αντώνη.

«Δεν θα φιλήσεις και τον Χρύσανθο;» πρότεινε ο αναλυτής.

«Τζουνάει το μουστάκι;» ρώτησε εκείνη.

«Μόνο Γερμανούς!» απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

«Αγόρι μου! Να σε φιλήσω και σένα που στέκεσαι στον Πρόεδρο» είπε η θεία.

«Εμένα;» παραπονέθηκε ο κ. Μιχελάκης.

«Πήρες ποίημα!» απάντησε η Πολυτίμη αλλά τον φίλησε κι αυτόν σταυρωτά.

«Θα τα πω όλα στον Βαγγέλη!» φώναξε ο θείος που δεν έλαβε φιλί.

«Τι θα πεις μαρτυριάρη;» τσίριξε η σύζυγος.

«Ότι φιλιέστε αράδα!» απάντησε εκείνος.

«Τι τον μέλει;» απόρησε η θεία.

«Θα βάλει έκτακτο τέλος στα φιλιά, πληρωτέο με το λογαριασμό ύδρευσης. 2 ευρώ για τα απλά και 100% προσαύξηση για τα σταυρωτά. Θα μάς “σταυρώσει”! Όσοι δεν πληρώνουν θα κορακιάζουν!» εξήγησε ο αναλυτής.

«Κυβερνητικές γονατογραφίες!» σχολίασε η Πολυτίμη.

«Τέως γονατογραφίες. Σιμά είναι οι εκλογές» διόρθωσε ο κ. Μιχελάκης.

«Ξεκινάω τον αγώνα. Θα μαζέψω όλες τις γειτόνισσες. Γριά μ’, γριά μ’, μπαρουτιασμένη!» είπε η θεία. Πού να δουν οι γριές τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ με το τέλος στα ακίνητα;

«Αντώνη πάρε το τιμόνι!» σιγοψιθύρισε ο αναλυτής, βλέποντας την Πολυτίμη να ξεσαλώνει. O Πρόεδρος κούνησε το κεφάλι. Τι να κάνει, όταν η κυβέρνηση  για να «πατώσει» το βαρέλι του χρέους έχει «ξεπάτωσει» τον κοσμάκη και πάτο δεν είδαμε ακόμη; Εκεί που κατέβηκαν οι συντάξεις θα ζήλευε και η Μπουμπουλίνα τις ηρωίδες της ζωής. Ή μήπως όχι;
http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=105825521

Δεν υπάρχουν σχόλια: