Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφίστηκε χωρίς διαρροές η τροπολογία για το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
Υπερψηφίστηκε χωρίς διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Η τροπολογία εγκρίθηκε με 155 ψήφους υπέρ. Σε αστυνομικό κλοίο... βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, όπου πραγματοποιούνται δύο παράλληλες συγκεντρώσεις από τους «Αγανακτισμένους» και τους ειδικούς φρουρούς. Κλειστοί για τα οχήματα είναι οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος.
Πριν από την ψηφοφορία πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζει το Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία, όπως είχε πει κατά την αρχική εισήγησή του. Πρότεινε μάλιστα να προστεθεί η σχετική πρόβλεψη στη διάταξη που εξαιρεί από το τέλος τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.
Ο «φράχτης» που χρησιμοποίησε η αστυνομία σε παλαιότερες ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και στη ΔΕΘ, έχει τοποθετηθεί στην οδό Ακαδημίας.
Η Αμαλίας παραμένει κλειστή από το ύψος της Ξενοφώντος, καθώς οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποιούν συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος, ενώ η λεωφόρος Βασιλισσης Σοφίας είναι κλειστή καθώς οι ειδικοί φρουροί έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος των λουλουδάδικων.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: