Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Χωρών της Μαύρης Θάλασσας ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης


Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 Τοπικά
Στο Κίεβο διεξήχθησαν οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Χωρών της Μαύρης Θάλασσας, με αφορμή την παράδοση της προεδρίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, από την Ουκρανία στην Αλβανία.
Τις...
εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης παρακολούθησε ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος της Συνέλευσης, για τα επόμενα δύο χρόνια με τομέα ευθύνης την οικονομική διαχείριση του Οργανισμού.
Ο κ. Αμοιρίδης, προτάθηκε ομόφωνα και από τα 76 μέλη της Συνέλευσης, τα οποία εκπροσωπούν συνολικά τις 12 χώρες που συμμετέχουν σ' αυτήν. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από έξι βουλευτές όλων των κομμάτων.
Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίζεται ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας που έχει την προεδρεία του εξαμήνου.
Να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών της Μαύρης Θάλασσας απαρτίζεται από μέλη των κοινοβουλίων της Ρωσίας, Σερβίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Αρμενίας, Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Σκοπός της Συνέλευσης, η οποία συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα, είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας σε θέματα πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά με έμφαση στην ενέργεια και το περιβάλλον.
Η έδρα της είναι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Τράπεζα που διαθέτει και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προώθησης μεγάλων επενδύσεων, είναι στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενος στην εκλογή του, ο κ. Αμοιρίδης, τόνισε ότι είναι στη διάθεση όλων των φορέων που επιθυμούν μέσω της Τράπεζας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, να προωθήσουν μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα συμβάλουν στην προώθηση της ανάπτυξης στον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: