Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε. Ακόμη δεν μας έδωσαν την πέμπτη δόση, άρχισαν να συζητούν για την έκτη και πως.. θα τα καταφέρουμε και αν τα καταφέρουμε. Μάλλον περί πλύσης εγκεφάλου πρόκειται για να συνηθίσουμε στην πείνα.
***
Και το πιο ωραίο είναι ότι θα μας στείλουν λέει κομισάριους να μας δώσουν την τεχνογνωσία τους για να μην έχουμε παρεκκλίσεις από το μεσοπρόθεσμο.
***
Πρόκειται εκεί για μια πράξη που οδηγεί στη μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Κάτι μας είπαν, λες και ήμασταν ποτέ κυρίαρχο κράτος. Παραμύθια της Χαλιμάς.
***
Απ’την ώρα που απελευθερωθήκαμε προστάτιδες δυνάμεις είχαμε, ξένους μας έστελναν για κυβερνήτες και βασιλείς. Κι όσοι πάλι ήταν δικοί μας, μοσχαναθρεμμένοι σε Αγγλία, Γαλλία και Αμερική ήταν.
***
Βέβαια, όχι ότι είμεθα δοσίλογοι και προδότες αλλά στο πλαίσιο μιας εξαρτημένης εργασίας κάνουμε που και που τις παραχωρήσεις μας.
***
Αλυσοδεμένοι είμαστε δυστυχώς από τους συμμάχους οι οποίοι στα πρότυπα της πάλαι ποτέ κραταιάς αθηναϊκής συμμαχίας-ηγεμονίας μας εξασφαλίζουν μια αυτονομία που στην ουσία ποτέ δεν ισχύει. Όλα είναι προσχηματικά.
***
Δεν με τρομάζει το γεγονός ότι μας έστειλαν κομισάριους, ίσως όπως ισχυρίζονται κάποιοι να είναι και επιβεβλημένο για να μας βάλουν σε μια τάξη. Εκείνο που με τρομάζει είναι ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να αναδείξουμε ως λαός κάποιες οργανωτικές ικανότητες για να διαχειριστούμε έστω και την υπό όρους αυτονομία που μας παρέχουν.
***
Δεν μπορεί αυτός ο λαός που έχει παρελθόν, που έγραψε ιστορία να επιδίδεται σήμερα μόνο στο πλιάτσικο , το γιουρούσι, να ζει στην υποτέλεια και να βυθίζεται σ’ένα απύθμενο τέλμα.
***
Μην τον ταλαιπωρείτε άλλο, ο,τι μέτρα έχετε να πάρετε πάρτε τα να τελειώνουμε, μη μας βασανίζετε με το μαρτύριο της σταγόνας. Να ξέρουμε επιτέλους πόσες θυσίες πρέπει να κάνουμε και για πόσο διάστημα αλλά δείξτε μας την έξοδο.
***
Είναι πλέον φανερό ότι δεν είμαστε ικανοί όχι να παράγουμε χρήμα αλλά ούτε να το εισπράττουμε. Προφανώς ξέρουμε να το καταναλώνουμε.
***
Είναι λυπηρό ότι φτάσαμε ακόμη και σε καθεστώς διαχειριστικής κηδεμονίας. Καλοδεχούμενοι οι κομισάριοι υπ’αυτές τις συνθήκες. Για να δούμε, θα τους αλλάξουμε ή θα μας αλλάξουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: