Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ποια κυριαρχία;


Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Αυτή η ιστορία με την απαγόρευση απόπλου, των πλοιαρίων που θα μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, δεν είναι παρά..
επιβεβαίωση του ότι έχουμε χάσει μέγα μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας μας. Ότι απλώς χορεύουμε στους ρυθμούς ενός ταμπουρά που τον βαράνε άλλοι.
Μακριά από μένα κάθε υπόνοια συμπάθειας προς οποιαδήποτε φονταμενταλιστική ισλαμιστική οργάνωση. Από το καθεστώς του "χομεϊνισμού", ως την "χαμάς", την "χεζμπολά", τους "ταλιμπάν" και φυσικά την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της, απεχθάνομαι όλους αυτούς που με απροκάλυπτη φασιστική νοοτροπία, επιβάλουν σε λαούς με τη βία τον τρόπο ζωής που εκείνοι θεωρούν "σωστό".
Όταν όμως οι απλοί άνθρωποι και ιδίως τα παιδιά υποφέρουν, υποσιτίζονται ή πεθαίνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, από ένα ισοδύναμης "δημοκρατικότητας" καθεστώς αποκλεισμού και απομόνωσης που τους έχουν επιβάλει οι πολιτικοί ηγέτες εκείνων που φαίνεται ότι ξέχασαν ότι είναι απόγονοι ανθρώπων που πέθαναν στα γκέτο, όταν ο φασισμός κυριαρχούσε στην Ευρώπη, τότε η επίδειξη διεθνούς αλληλεγγύης είναι ανθρωπιστικό καθήκον.
Αυτή λοιπόν την άσκηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος προς το κομμάτι του παλαιστινιακού λαού που δυναστεύετε και από το καθεστώς Νετανιάχου και από την εξτρεμιστική "Χαμάς", απαγόρευσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προέδρου και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρακαλώ.
Όταν την εξωτερική πολιτική της χώρας ασκούσαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και μετέπειτα ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν δίστασαν πολλές φορές να έλθουν σε σύγκρουση με τους "μεγάλους συμμάχους", χαράζοντας μια ανεξάρτητη ελληνική πολιτική που είχε σαφή προσανατολισμό υποστήριξης των αραβικών λαών. Από την εποχή του Νάσερ ακόμη. Όταν ο Καραμανλής αρνήθηκε να συντρέξει την εισβολή των Αγγλογάλλων στην Αίγυπτο. Και μετέπειτα με τον Ανδρέα να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός χώρας του ΝΑΤΟ που αναγνώριζε πολιτικά την παλαιστινιακή διοίκηση του Γιασερ Αραφάτ.
Τώρα η κυβέρνηση της Ελλάδας απλώς εκτελεί εντολές άλλων, απαγορεύοντας τον απόπλου των πλοιαρίων. Τώρα είμαστε αυτοί που απλώνουν το χέρι επαιτώντας. Οπότε οι δανειστές και χορηγοί μας, επιβάλουν την δική τους εξωτερική πολιτική.
Μα τι σκας πια χριστιανέ μου, για τη λωρίδα της Γάζας; Εδώ εμείς καιγόμαστε. Αυτούς θα κοιτάμε;
Όταν αρχίζεις να αποδέχεσαι εντολές για την χάραξη της εθνικής σου πολιτικής, δεν θα σταματήσουν στην "ανώδυνη" Γάζα. Θα φτάσουν και σε εκείνα που σε πονάνε. Από το σκοπιανό ως τα ελληνοτουρκικά. Η Γάζα είναι το προανάκρουσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: