Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfyDE9SFDWsgUVE9ZEw_rSJHYVFJPY4uiKSfUCMp67SHL54J0R9sv6OHw4U3sHyNJ6NVL0HQahezPCv4-ez0MHoI10Ryo1Avbagb40716CDUFmcVOCfQTwHNTdz1RWUC-wxexxdSIle8g/s1600/%CE%98%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3++%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A5++1.jpg

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011
Η Βουλή των Ελλήνων ασκεί νομοθετικό έργο και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για το σκοπό αυτό συνιστώνται επιτροπές που συγκροτούνται από Bουλευτές, ανάλογα..
με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων Bουλευτών. Οι επιτροπές επιλαμβάνονται του νομοθετικού έργου ή του κοινοβουλευτικού ελέγχου ή ειδικών θεμάτων.
Μία κατηγορία Επιτροπών είναι οι Ειδικές μόνιμες επιτροπές οι οποίες συνιστώνται στην αρχή κάθε τακτικής συνόδου της Βουλής, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, πλην της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία συνιστάται στην αρχή κάθε βουλευτικής περιόδου και λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκειά της.
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών έχει αντικείμενο την παρακολούθηση και ενημέρωση της Βουλής για τη λειτουργία των περιφερειακών οργάνων της Πολιτείας και ιδίως για ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης.
Συμμετέχουν 30 Βουλευτές, 16 από το ΠΑΣΟΚ, 9 από την ΝΔ, 2 από το ΚΚΕ, 2 από τον ΛΑΟΣ και 1 από τον ΣΥΝ.
Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου
Α' Αντιπρόεδρος, ο Βουλευτής  της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας Γεωργίου
Β' Αντιπρόεδρος, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νικόλαος Καραθανασόπουλος
Γραμματέας, Βουλευτής του ΛΑΟΣ  Κυριάκος Βελόπουλος

Η Επιτροπή στους επτά μήνες λειτουργίας της με πρόεδρο τον Βουλευτή Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου συνεδρίασε και συζήτησε για τα παρακάτω θέματα:

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) και για τον Επενδυτικό Νόμο (14-12-2010)  

Η συμβολή της νέας Περιφερειακής Διοίκησης στην ανάπτυξη των Περιφερειών. Ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση (20-01-2011)

Ενημέρωση και παρουσίαση στοιχείων για την κατάσταση των Περιφερειών, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κ. Ανδρέα Γεωργίου (8-2-2011)

Τρείς συνεδριάσεις με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τους  Περιφερειάρχες Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη (2-3-2011), Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη (7-4-2011), Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα (19-5-2011).

Παρουσίαση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρό ( 8-6-2011)

Ο ρόλος του Τύπου στην ενημέρωση της Περιφέρειας.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν οι κ.κ. Φάνης Ζουρόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.), Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής (Ε.Ι.Ε.Τ.Ε.Α.), Γιάννης Λασκαράκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.), και Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.).

Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών

Στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών λειτουργεί η Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών αντικείμενο της οποίας είναι η μελέτη των προβλημάτων των περιοχών αυτών, η υποβολή προτάσεων για τη βιώσιμη οικονομική τους ανάπτυξη, την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής παράδοσης

Η ανάπτυξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των νήσων.
Τα μέλη της Υποεπιτροπής ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Ανωγείων, κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον Δήμαρχο Σφακίων, κ. Παύλο Πολάκη (14-4-2011)

Συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα ανάπτυξης ορεινών περιοχών της Ηπείρου.
Τα μέλη της Υποεπιτροπής ενημερώθηκαν από το κ. Ιωάννη Σεντελέ, Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, την κ. Σταυρούλα Καραβασίλη, Πρόεδρο του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ορεινής Άρτας «ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ», και τον κ. Κωνσταντίνο Παππά, Γραμματέα της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου και Γραμματέα του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (11-5-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: