Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

…Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται! - Ερώτηση του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Εργασίας για την καθυστέρηση της εγκυκλίου για τα 50 ένσημα

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/b87d00e889eeac9b145d522c4cf70673_L.jpg 

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 
Σε απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ που εδώ και μήνες ακούν από τα αρμόδια χείλη του υπουργού τη δέσμευση για... ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων που έχουν τουλάχιστον 50 ένσημα στον προηγούμενο χρόνο.
Τα καταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν καμία σχετική εγκύκλιο ή υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανανεώσουν βιβλιάρια ασθενείας στους ενδιαφερόμενους.
Με αφορμή το γεγονός αυτό ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος κατέθεσε ερώτημα στη Βουλή των Ελλήνων και στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο κ.Κουκοδήμος ερωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση τη δέσμευση της και πότε.
«Από τον περασμένο Μάρτιο ακούμε τον υπουργό Εργασίας είτε από το βήμα της βουλής είτε σε τηλεοπτικά παράθυρα να διαβεβαιώνει τους ανέργους και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ πως μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια με 50 ένσημα. Μέχρι σήμερα τα καταστήματα του ΙΚΑ δηλώνουν «άγνοια» και περιμένουν τη σχετική εγκύκλιο. Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία για τους χιλιάδες ανέργους σ’αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουκοδήμος

Η Ερώτηση
Κύριε Υπουργέ, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις μέχρι και σήμερα τα καταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ δεν έχουν λάβει τη σχετική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία   50 είναι ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων για να έχουν οι εργαζόμενοι υγειονομική κάλυψη.
Μάλιστα αναφέρθηκε πως το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα μειώνει από τα 100 στα 50 τα ένσημα που πρέπει να έχει συμπληρώσει εντός του 2010, κάποιος εργαζόμενος ή άνεργος, προκειμένου να λαμβάνει μέσα στο 2011 ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη!
Σε ομιλία του Υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο τονίζατε:  «Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί ρυθμίσεις :Για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη εργαζόμενων που το 2010 έχουν συμπληρώσει λιγότερα από 80 ένσημα».
Μέχρι σήμερα κύριε υπουργέ, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τα καταστήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα και εισπράττουν την ίδια απάντηση: «Δεν υπάρχει καμία σχετική εγκύκλιος».
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-Θα υλοποιήσει τη δέσμευση για την υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων που έχουν 50 ένσημα τον προηγούμενο χρόνο;
-Πότε θα αποσταλεί η εγκύκλιος στα καταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ; 
(ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: