Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, με τους δημάρχους της Πιερίας


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 Τοπικά
Σειρά επαφών με τους δημάρχους της Πιερίας είχε ο βουλευτής του νομού Γιάννης Αμοιρίδης, ενόψει των νέων προοπτικών ανάπτυξης που φέρνουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα, με...
αιχμή του δόρατος το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Αμοιρίδης, χθες, συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο και αργότερα με τον αναπληρωτή δημάρχου Δίου Ολύμπου Γιώργο Φαρμάκη στο Λιτόχωρο, καθώς και με το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, στο δημαρχείο της πόλης.

Οι συναντήσεις, έγιναν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο βουλευτής, για συνάντηση των δημάρχων με στελέχη της Κυβέρνησης. Στόχος των συναντήσεων είναι η χρηματοδότηση ώριμων έργων και δράσεων από πλευράς μελετών, τα οποία θα δώσουν νέα δυναμική ανάπτυξης στην περιοχή μας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Η δυνατότητα πλέον της χώρα μας να υλοποιήσει έργα του ΕΣΠΑ με μειωμένη ή μηδενική εθνική συμμετοχή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις άμεσων απορροφήσεων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αμοιρίδης.

Ο βουλευτής Πιερίας, συμπλήρωσε, ότι από τις συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους του νομού, για μια ακόμα φορά διαφάνηκε η ετοιμότητα που υπάρχει σε επίπεδο μελετών, οι οποίες περιμένουν χρηματοδότηση. Η προσπάθεια μας είναι, να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα πολιτικής συμμαχίας σε τοπικό επίπεδο, προς όφελος του τόπου και των πολιτών του.

Οι πόροι υπάρχουν από το ΕΣΠΑ, αλλά πρέπει πρώτα από όλα να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και κυρίως να είμαστε απόλυτα έτοιμοι πριν καταθέσουμε την οποιαδήποτε πρόταση για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», σχολίασε ο κ. Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι ζητούμενο είναι η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία προϋποθέσεων άμεσων επενδύσεων οι οποίες θα συνάδουν με τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής.

Ο κ. Αμοιρίδης, το προσεχές διάστημα, αναμένεται να συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, αλλά και με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: