Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνεχίζει τα είπα - ξείπα ο Εισαγγελέας του Αρείου

Tετάρτη 06 Απριλίου 2011
arios_pagosΜε έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι δεν θα παραστεί ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες στη συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. 
Εδώ δεν τίθεται μόνο θέμα αξιοπιστίας  για τον...... Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και θέμα ετεροχρονισμού του από τους γνωστούς κύκλους, όταν εμφανίζεται να αποδέχεται αρχικά την πρόσκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, να συγκαλεί στη συνέχεια την Ολομέλεια των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου για να καλυφθεί πίσω από την απόφασή της. Στη συνέχεια  και μάλιστα μετά την σαφή στάση του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, ότι οι ηγεσίες των Δικαστηρίων πρέπει να ενημερώνουν τη Βουλή για τα προβλήματα του αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, άφησε να διαρρεύσει ότι θα αποδεχτεί την πρόσκληση. 

Χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής προσήλθε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης μετά των αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας. Πρόσκληση από την Επιτροπή έχουν λάβει και ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες φέρονται διατεθειμένοι να ανταποκριθούν, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τους έξωθεν  «υποβολείς». 

Η αντιφατική αυτή στάση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για όσους γνωρίζουν τα παρασκήνια, παραπέμπει σε περεταίρω όξυνση μέχρι τα άκρα των σχέσεων της Δικαιοσύνης με την εκτελεστική εξουσία αλλά και με τη Βουλή. http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: