Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κορυφή του παγόβουνου η κρίση

http://www.spnews.gr/images/stories/2011/politiki/samaras-dap.jpg 

Τετάρτη 06 Απριλίου 2011
Για την ανάγκη επίτευξης ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που.. θα αντανακλά τη λαϊκή βούληση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της επιτροπής του κόμματος του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος, πριν την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε παράλληλα ότι η κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μονοδιάστατα, μόνο σαν οικονομική δηλαδή, αλλά και ως πολιτική, που για να ξεπεραστεί θα χρειαστεί μια ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος που θα γιατρέψει τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να μην ανεχθούν κατεστημένες συμπεριφορές και να έρθουν σε ρήξη όποτε αυτό χρειαστεί.
Συγκεκριμένα οι προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση, που κατά τον ίδιο θα πρέπει να είναι και προτεραιότητες της επιτροπής είναι τα εξής:
-Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

-Ο ουσιαστικός διαχωρισμός Εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας

-Ο εκλογικός νόμος,

-Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού

-Η ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών

-Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης

-Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.http://spnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: